Samsung vs ADATA vs James Donkey SSD

• Konuyu başlatan h0ze
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.845
Dediğim gibi amazonda 270 tl civarına düşüyor Samsung, ADATA 200-230tl civarlarında. Büyük ihtimal amazonda indirim gelirse Samsung almaya çalışacağım.

Samsung aralarından en performanslısı. DRAM-less SSD'lere o kadar para sayabiliyorsan Samsung'a da sayabilirsin. Tabi diğer markalara kötü demiyorum. Sadece alabiliyorken Samsung alın. Adata da F/P bakımından iyi işler çıkartıyor. James Donkey ile fiyatları aynı zaten. James Donkey rastgele depolama birimleri yerleştirdiği için ne geleceği belirsiz. Paranı riske atmaya değmez. Kısaca fazla harcama yapmak istemezseniz Adata, almışken en iyisini alayım derseniz Samsung alın.

James Donkey alacağına USB bellek ona sistemi kur daha iyi. Samsung bu işin atasıdır, Adata cep dostudur ama ısınır ara sıra üzer ama iş görür, SSD konusunda başka ürünlere bakma ve en ucuz Adata zaten en pahalısı Samsung.

Arkadaşlar dün sabah ben de sipariş verdim. Samsung en yüksek performans ve ömür değerini sunsa bile konu "Fiyat/Performans" olduğunda liderlik koltuğundan inmek durumunda kalıyor. Yine de SAMSUNG; teknoloji üretme kapasitesine sahip dev bir şirket. Bu firmalar teknoloji üretir - JD gibi markalar 3'e satın aldığına etiket basıp 5'e satarlar. Bu üretim modeli ile kaliteli - sorunsuz ürünler satan ve sistemi düzgün işleten markalar da var elbette; ancak Samsung gibi teknoloji üreten markaların ürünleri elbette en iyi "Fiyat/Performans" değerini sunamaz. Parası yeten tercih eder yalnızca :)

JD gibi markalar ile alakalı forumda açılan birçok konu söz konusu olduğu için önermekten korkuyoruz açıkçası. JD alan kişi %100 problem yaşar diyemeyiz ancak SSD'ler arasında en çok problem yaşadığımız marka JD diyebiliriz.

Toshiba'nın da tercih edilebilir serileri var ancak fiyat anlamında %5-10 kadar yukarısında kalabiliyor ADATA gibi markaların. TR200 kötü bir SSD değil; sağlığı çabuk iniyor dense bile.

Kısacası ADATA gibi; gerek fiyat gerek performans anlamında sizi üzmeyecek "SU650" GİBİ 3D-NON TLC modelleri tercih edebilirsiniz. Performans ve ömür anlamında, verdiğiniz paranın yararını fazlasıyla görürsünüz.

Dün, eskiden ADATA'nın ürün dağıtımını yapan bir arkadaş ile konuştum; dışarıdan gelen malların markasını silip üzerine ADATA etiketi yapıştırdıklarını anlattı :) Hangi ürünler için geçerliydi bilmiyorum ancak SSD'lerin henüz piyasaya yeni çıktığı dönemler zaten. Bu tip hikayeler hayatın birer gerçeği ne yazık ki. Yani komple ADATA markasını övmüyoruz - yalnızca SU650 gibi modelleri gönül rahatlığı ile kullanabileceğini aktarmak istiyorum. Çok kişiye önerdiğim ve topladığım, çoğu sistemde tercih ettiğim bir SSD modeliydi. Şuana kadar hiçbir problem yaşamadık - hiçbir olumsuz geri dönüş almadık.

11.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı