İnceleme Samsung Watch 6 44mm

Merhaba bugün 13 Ağustos 2024 tarihinde aldığım S24 Plus yanında 2, 500TL'ye düşen Samsung Watch 6 için inceleme yapacağım.

Bu saate Huawei Watch GT 2'den geçtim. Arada kıyaslayacağım bu saatle.
___.
kutu

Yine klasik adaptör yok bir şey yok saat ve kablosuyla beraber asla okumayacağım sanırım Samsung'un tarihinin yazdığı kağıtlar çıkıyor. Kutu şık ve güzel ama Apple benzeme çabası olmuş gibi bu yüzden biraz Apple Watch açıyor hissi uyandırdı. (Kötü anlamda çünkü ben Apple değil Samsung istiyorum.)

ekran

•Bence gayet güzel bir boyuta sahip, 44mm olanı aldım ben. 2000NIT ekran var. Siyah alan çok fazla değil. Kötü bir ekranı yok. Kalite olarak GT2 ile çok fark yok ama bir tık önde GT2'ye göre.

• Ekran parmak izi açısından fazla tutmuyor, çizilme yok şimdilik. Camının kalitesi açısından GT2'ye kıyasla biraz daha kalitesiz hissettirdi.

kasa yapısı

• Geldik en beğenmediğim yerlere. Kasası kaliteli ama yansıtmıyor bize. Hw GT2'yi bırakıp Watch6ya geçince hissiyat olarak attan inip eşeğe binmiş gibi oldum. Kasası parmak izi tutması biraz daha az ve terlemeye karşı daha az iz oluyor GT2'ye kıyasla.

kayışlar

• Kayışlar içinde kasayla aynı şeyi söyleyebilirim. Kayışlar hafif bir kuvvette 2ye ayrılacak gibi hissettiriyor. Yine GT2'ye göre çok Premium'dan uzak bir hissiyata sahip ama GT2'ye göre daha az ve zor kirleniyor.

tasarım

• Aynı tasarım. Aynı model önceki saatlerden farksız. GT2'nin klasik saat tasarımına zıt olarak modern tasarım seçilmiş. Bence daha güzel ve rahat.

tuş, hoparlör, mikrofon konumu

• Tuşlar yuvarlak ve silindir yerine ince dikdörtgenler seçilmiş. Bence çok daha kullanımı rahat ve güzel. Tuşların kalitesi GT2'ye göre yine daha kalitesiz ama şekli dolaylı araya toz birikme vb durumu daha az olur. Hoparlörlerin yeri ile mikrofon yeri bence gayet klasik ve güzel ama hoparlör bir tık yukarıda olabilse iyi olurmuş bazen kolun arasında kalıp ses kısıtlanıyor. Mikrofon ve hoparlör GT2'ye göre daha kaliteli. Akıllı saat şartlarına göre iyinin üzerinde bir kaliteye sahip. Gayet yeterli bir ses yüksekliği var hoparlörün.

Performans/Akıcılık

• Akıcı bir arayüzü var, sorun şu ki kendi Google özelliği var ama ağır sitelerde akıcılıktan uzak denebilecek bir performansa sahip. Zaten YouTube falan kullanma hayali olmasın çünkü video izletirken acı çekiyor ve donuyor sürekli video esnasında. Yine de aramalarda, araştırmalarda akıcı kayıyor siteler.

• Yeteri kadar RAM'i var. Gelecek 4 sene içinde kasacak bir cihaz değil. Zaten kasacak, yetmeyecek olsa One UI güncellemesi vermezler. Yine de şunu söyleyeyim GT2'ye 3.parti yüklenmiyordu ama arayüz için bakarsak arayüzde animasyonları olmadığından mı bilmem ama GT2 daha hızlıydı.

pil

• En sevmediğim kısım. Huawei ile 14-17gün ekran süresi alıyordum bu saat boşta %10, kullanırken %10 derken ekran süresi 20-30 saat zor görüyor. 2günde bir şarja takmam gerekiyor. Eski saatte adaptörün yerini unutuyordum bunda sabit takmak zorundayım.

şarj dolum süresi

• Gayet hızlı ve yeterli sürede şarj oluyor benim için sorun yok. Huawei kıyasla daha hızlı şarj oluyor.

uygulaması: Huawei gibi Google'dan APK güncellemeymiş, karışık arayüzmüş, yavaş animasyonmuş derdi yok. Çok basit ve kolay bir uygulama. Dedeme versem o bile rahat kontrol eder saati

bu arada cihaza Galaxy AI falan gelecek.

cihazın iyi yönleri

• Çok zengin içerikli, çok güzel animasyonlara sahip, gayet bir telefon hissi yaratabilen saat.

• Depolaması ve RAM'i çok iyi. Galerisi gayet güzel. Play Store ortalama bir zenginlikte. Google girip bir siteden araştırma yapmakta, Technopat'ta gezmekte, WhatsApp'tan mesaj alıp vermede, Spotify kullanmada işin altından rahatlıkla çıkabilen bir işlemcisi var.

• Ergonomik. Rahat kullanışlı, hafif, sporda bile çok rahat kendini hissetirmeyen bir saat.

• F/P

• Gayet güzel ekranı var. Ben hiçbir eksiklik fark edemedim.

• Muhteşem uygulaması.

• Fiyatında dengi birçok saatden üstün, güncelleme alacak, alışagelmiş Android ve Samsung karması ile rahat kullanım. Saat üzerinden gelen mesajı yanıtlayabiliyor, Google maps kullanılıyor, Bluetooth ile bağlanmak dışında Wi-Fi ile bağlanabiliyor, saat üzerinden telefon işlevleri yapılabiliyor.

cihazın kötü yönleri

• Kötü hissetiren bir kasa ve kayış.

• Bixby'de Türkçe yok.

• Az pil süresi, boşta kullanılan şarj fazla.

puanlar

• Ekran 8/10

• Kasa 5/10

• Kayış 6/10

• Tasarım 8/10

• Performans/Akıcılık 8/10

• Pil 6/10

• Şarj dolum 8,5/10

• Tuş, hoparlör, mikrofon 9/10

• Genel(diğer özelliklerle beraber) 7,5/10

genel açıdan:

• Pil süresi dışında bence en özellikli saat. Her ne kadar övsem de GT2 benim için akıllıdan çok dijital saat gibiydi. Animasyonsuz, özelliksiz, sadece spor odaklı, kötü uygulamalı. Yapabildiği özelliklerin bir kısmı 4 sene kullanışımda cidden 20kere açmadığım gereksiz/basit şeyler diğer kısmı da Casio saatin bile zorlanmadan yaptığı şeylerdi. Pil süresi biraz uzasa gayet iyi olur. Hem bana göre mevcut fiyatı 5000TL iken bile alınır. Bu akıllı saat en az 7000TL ederi olan bir saat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı