Samsung Watch active 2 su geçirdi!

283582

Hectopat
Merhaba,

14.02.2020'de satın aldığım Samsung Galaxy Watch active 2 saatim dün itibarıyla denize girdiğimde ekranda "rebooting" yazısı belirdi. Daha sonra ise kapandı, ve şu anda açılmıyor, şarj olmuyor vesair. Bir tepki göstermiyor.
Biraz araştırdığımda bu sorunu yaşayan insanlar olduğunu ve Samsung'un bu ürünü garanti süresi içerisinde olsa dahi para karşılığında tamir ettiğini öğrendim. Lakin ürünün açıklamalarında, kendi sitesinde de egzersizlerde dahi yüzme sporu mevcut, yanlış hatırlamıyorsam ise de 50 metreye kadar da su geçirmez özelliği var. Ekipmansız yüzen birisi olan 50 metreye dalmam zaten mümkün de değil. Yani ürün, ayıplı mal hükmünde olmuş oluyor. Tarafımdan da ürüne ek bir fiziki hasar vesair verilmemiştir.
Garanti süresi dolmasına rağmen bir malın ayıplı olması durumunda tüketiciyi haklı bulan mahkeme kararları okudum. Misal olarak: Garanti Süresi Biten Cihaz - Ekin Hukuk
Bu süreçte, ürünü servise gönderip gelen rapor ile mi hareket etmeliyim, yoksa doğrudan tüketici hakem heyeti aracılığı ile mi hareket etmeliyim sizce? THH bu durumda servis raporu vesair talep eder mi? Ya da takip etmemi önerdiğiniz bir yol var mıdır?
Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu konuda büyük bir algı hatası var:

Bir cihazın suya dayanıklı olması demek su geçirmeyecek anlamına gelmiyor. Ürün kullanıma bağlı olarak zamanla yıpranabilir ve suya dayanıklılığı sağlayan parçalar işlevselliğini kaybedebilir. Bu nedenle cihazınızı suya sokarken, özellikle de tuzlu suya, dikkatli olmanız lazım.

Yine de önce teknik servis sonra tüketici hakem heyeti ile şansınızı deneyebilirsiniz. Nihayetinde bu durum garanti süresi içerisinde gerçekleşmiş.

Bu ürünü elini yıkarken dahi su geçirip bozulduğunu okuduğum yorumlar gördüm. Ek olarak içerisinde yüzme sporuna ait bir egzersiz de mevcut. 50 metrelik bir havuz da çok da mantıklı görünmüyor ( yanlışım var ise düzeltin lütfen )
Ek olarak ürünün plajlarda da kullanılabileceği ibaresi kendi kullanım klavuzunda mevcut. Normalde kendi sitesinde de su geçirmez vesair ibareleri vardı ama kaldırmışlar galiba. :)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-08-01 at 11.35.10.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-01 at 11.35.10.jpeg
    77,2 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Bu ürünü elini yıkarken dahi su geçirip bozulduğunu okuduğum yorumlar gördüm. Ek olarak içerisinde yüzme sporuna ait bir egzersiz de mevcut. 50 metrelik bir havuz da çok da mantıklı görünmüyor ( yanlışım var ise düzeltin lütfen )
Ek olarak ürünün plajlarda da kullanılabileceği ibaresi kendi kullanım klavuzunda mevcut. Normalde kendi sitesinde de su geçirmez vesair ibareleri vardı ama kaldırmışlar galiba. :)

Elinizi yıkarken cihaz basınçlı suya maruz kalıyor. Bahsettiğiniz 50 metre su geçirmezliği durgun suya yavaşça indirilerek test ediliyor.

Cihazınız su geçirmez değil. Suya dayanıklı.

Elinizi yıkarken cihaz basınçlı suya maruz kalıyor. Bahsettiğiniz 50 metre su geçirmezliği durgun suya yavaşça indirilerek test ediliyor.

Cihazınız su geçirmez değil. Suya dayanıklı.
Bu durumda Samsung bu ürününde tüketici yanıltıp arka kapıdan dolanıyor.
Bu mesele ile alakalı bir tüketicinin başından geçenler şu linkte mevcut:
Nihayetinde de THH tüketici lehinde bir karar vermiş. Beni düşündüren mesele ile benim ürünümde 2 sene olan garanti süresinin dolmuş olması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı