Geçen haftalarda ikinci el Samsung 23 Ultra ikinci el bakıyordum ve çoğu ilanda server kayıtlı yazıyordu anlamadım server kayıtlı ne demek?
Bu bahsettiğin normal imei atılması, server kaydı değil.Yurtdışı telefonlara yazılım ile eski bir TR telefonun imeisini atarak kayıtlı hale getiriyorlar hocam şu an bildiğim kadarıyla server kayıt kapalı o yüzden alacaksanız kaydı olması daha iyi olur yoksa 2 hat 4'er ay kullanılıyor yılda en fazla.
Kaçak yollar ile yurt dışı üzerinden getirilen telefonların fabrika çıkışlı haldeyken yazılımı patchleyip rastgele bir Türkiye kayıtlı cihazın IMEI numarasını cihaza klonlayarak cihazların Türkiye'de kullanılmasını sağlayan illegal olmayan bir yol, 25k ya yurt dışından getirip 100 dolara serveri halledip 3-4K da kendi kaarını koyup satıyorlar. 50-55klık ürün sana 30k gibi bir fiyata geldiği için ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir method'tur kendisi.
Server kaydı denilen şeyde tam olarak başka telefonun imeisini atmak zaten.Bu bahsettiğin normal imei atılması, server kaydı değil.
Kaçak yollar ile yurt dışı üzerinden getirilen telefonların fabrika çıkışlı haldeyken yazılımı patchleyip rastgele bir Türkiye kayıtlı cihazın IMEI numarasını cihaza klonlayarak cihazların Türkiye'de kullanılmasını sağlayan illegal olmayan bir yol, 25k ya yurt dışından getirip 100 dolara serveri halledip 3-4K da kendi kaarını koyup satıyorlar. 50-55klık ürün sana 30k gibi bir fiyata geldiği için ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir method'tur kendisi.
Peki hocam alınması veya yapılması sakıncalı bir durum mudur?
Benim şahsi görüşüm bu zamana kadar bulunan yöntemlerin arasında en sorunsuz yöntem server kayıt yöntemidir diyebilirim. Cihaz işlemden önceki donanım ve özelliklerinden neredeyse hiç birini kaybetmiyor demek yanlış olmaz. Tabi firmanın bu açığı bulup kapatması da söz konusudur. Bugün bu işlemin yapılabiliyor olması yarın da yapılabileceği anlamına gelmez. Yurt dışı düşünüyorsan kesinlikle öneririm server kayıt yapılabilen cihazları. Çok ama çok uyguna yaptırıp sorunsuz kullanabiliyorsun, resmi kayıtlısına o kadar para vermekten kurtuluyorsun. Bana göre server kayıtlı cihazın, resmi kayıtlı cihaza tek farkları: sadece garantisi ve tek sim olması. Başka sorun görmüyorum ben. Ehli ustalara yaptırırsan sıkıntı olmaz.Peki hocam alınması veya yapılması sakıncalı bir durum mudur?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.