Samsung'un en büyük düşmanı Apple mı yoksa Android mi?

freedomx

Hectopat
Daha fazla  
Samsung her ne kadar ilk sırada olsa da bulunduğu konumdan memnun değiller.
İlerleyen zamanlarda amiral gemiler için farklı bir isim arayışındalar. Apple karşı tam olarak başarılı olamıyor.
Apple her zaman üst seviye telefonları satıyor ama Samsung satamıyor, bunun sebebi ne olabilir?
İnsanlar sırf Android olduğu için mi iPhone bedeli olan Samsung almak istemiyorlar yoksa Apple kitlesini kullanıcı alışkanlıkları mıdır?
Samsung'un en büyük düşmanı Apple mı yoksa Android midir?

Samsung her ne kadar ilk sırada olsa da bulunduğu konumdan memnun değiller.
İlerleyen zamanlarda amiral gemiler için farklı bir isim arayışındalar. Apple karşı tam olarak başarılı olamıyor.
Apple her zaman üst seviye telefonları satıyor ama Samsung satamıyor, bunun sebebi ne olabilir?
İnsanlar sırf Android olduğu için mi iPhone bedeli olan Samsung almak istemiyorlar yoksa Apple kitlesini kullanıcı alışkanlıkları mıdır?
Samsung'un en büyük düşmanı Apple mı yoksa Android midir?
S Serisi genellikle yüksek bütçe gerektiren telefonlar olduğundan ve yüksek bütçe sahibi kişilerin genelde marka takıntısı olduğundan dolayı S Serisi A serisine göre ve Apple cihazlara göre az tercih ediliyor diye düşünüyorum.

Samsung zaten Android in zirvesinde. Apple dan çoğu zaman daha iyi özelliklere sahip telefonlar çıkarıyor. Samsung'un kaybettiği nokta dürüstlük yapıp şişirme fiyattan telefon satmayıp, gösteri ürünü üretmemesi. Bir diğer nokta yazılım. Apple tek seri telefon çıkardığı için uygulamalarda sorun yaşamıyor. Ancak Samsung 850 seriye sahip olduğu için örneğin fotoğraflar bir uygulamaya yüklenirken 480p oluyor. Geliştiriciler bir markanın her modeline düzgün yazılım desteği veremiyor. Oysa Apple tek seri olduğu için en iyisinden destek veriyorlar.

Şahsen Apple ekosisteminden hiç hoşlanmıyorum. Bir ürünün diğer bir ürünle problemsiz çalışabilmesi için başka bir Apple'a bağlı ve muhtaç olması fikri hoşuma gitmiyor. Üstelik Apple'ın kalite olarak da düşük olduğu kanaatindeyim.

Hala Iphone'da tuş kilidi açmayı bile bilmiyorum. Bundan da gurur duyuyorum :)

Aksine ise Android benim için çok daha kullanışlı ve rahat. Her markadan her türden cihazlarla aynı şeyi kayıpsız yapabiliyor olmak büyük lüks. Bilgisayar tarafında Windows ile etkileşime geçmem gerekiyorsa bu da başka bir avantaj. Samsung özelinde ise firmaya çok rahat güvenebiliyorum.

Zaten evimin eşyaları da full Samsung oldu zaman içinde. TV'den tabletime, çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, fırından buzdolabına kadar. Hiç de pişman olmadım. Hiç de uğraştırmadılar beni.

Üstelik farklı bir model/marka telefon ile, saat ile bunlara sorunsuzca erişebilmek de işin gerçek konfor kısmı.

Zamanla insanlar da anlamaya başladı bunu. Avrupa'da pazar payları açıklandı Ekim ayında. Q3 2024 raporlarına göre Samsung yükseliş trendindeyken Apple ciddi düşüş göstermiş. Zaten 2022'den beri Samsung ve Xiaomi'de düzenli yükseliş var. Biri kalitesi ve gücünden diğeri fiyat/performans açısından epey tercih ediliyor. Özellikle son Iphone rezaletinden sonra... Her sene aynı meyve tabağı görünümlü telefonları artık istemiyor insanlar. Apple da bunu biraz kötüye kullanıyor. Tasarım tarafında hiç geliştirmiyor maalesef kendini.

Hatta Android ile Huawei bozuşmasaydı belki şu an başka şeyler de konuşuyor olurduk.

Amerika ise farklı tabii. Onlar haliyle onlar için yerli üretim olan Apple'ı seviyorlar. Çok normal bu. Gerçi hala km yerine mil, kg yerine pound kullanmaları kadar normal işte...

Kültür farkı kısaca. Avrupa düzen ve resmiyeti daha çok severken Amerika kendine münhasır olmayı seven bir toplum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı