Samsung'un TouchWiz Arayüzünde Sıkıntı Yaşayanlar Var Mı?

semih463

Hectopat
Evet arkadaşlar, bu arayüz yüzünden Samsung cihazlarından vazgeçmek üzereyim ve benim gibi bir çok kişi de vazgeçmek üzere. Samsung kullananlar bu arayüz yüzden sorun yaşayan var mı ? Yani kasma yavaşlama v.s. Sadece tecrübeli Samsung kullanan arkadaşlar cevaplasın lütfen.

Eğer sorun varsa Clean master gibi programlarla sorun giderilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık Samsung kullanıcısıyım. Arayüz berbat. Performansı düşürüyor. Marketteki Launcher larda çok ram kullanıyor. Sırf bu yüzden custom rom kurdum. Samsung almanı tavsiye etmem. Hem güncelleme desteği de kötü.

Samsung'un hangi modellerini kullanıyorsunuz öncelikle? S3'ü 4.3 güncellemesi ile kullanıyorsanız S5'in port edilmiş ROM'larını kurabilir ve hem S5 özelliklerine sahip olup hemde cihazı rahatlabilirsiniz.

TouchWiz 4.3(sürüm adı Android sürümü ile her zaman aynıdır.) optimizasyonu aşırı sıkıntılı bir sürüm. Fakat TouchWiz 4.4.2 gerçekten optimizasyon üstüne iyice çalışılmış, batarya ömrünü olabildiğince uzatan bir sürümdür. Ayrıca kasma, donma gibi sorunları da yok.

Ayrıca Clean Master denen virüsü cihaza indirmeyin, daha çok felaket edecektir. Temizlik için CCleaner kullanın.

Ben Galaxy W kullanıyorum. Galaxy W'nun performansı zaten düşük arayüz daha da berbat hale getiriyor. Şuan CM11 kurulu ve memnunum. Bir yakınımda da KitKat kurulu. S4 var o da bu arayüzden çok şikayetçi. Yeni çıkan güncellemelerini tam olarak bilmiyorum ama bu benim görüşüm.

Ben Galaxy W kullanıyorum. Galaxy W'nun performansı zaten düşük arayüz daha da berbat hale getiriyor. Şuan CM11 kurulu ve memnunum. Bir yakınımda da KitKat kurulu. S4 var o da bu arayüzden çok şikayetçi. Yeni çıkan güncellemelerini tam olarak bilmiyorum ama bu benim görüşüm.
Arka arkaya gelen 4.2.2 - 4.3 ve 4.4.2 güncellemeleri üst üste binince çakışmalardan dolayı kasma yapması normaldir. Ayrıca Knox'u da kurdu ise oda ek bir yük bindirir sisteme.

Dün Note 4 satın aldım. Samsung bence bu sefer telefon yapmayı başarmış. Touchwiz kasmıyor ve en önemlisi cihazın içini gereksiz yazılımlarla doldurmamış. İsterseniz Galaxy Apps'tan kendiniz indiriyorsunuz. Israrla kullandırmak istediği ChatOn bile yüklü değil. Bence on numara beş yıldız iş.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı