Sanal 7.1 mi, Stereo mu?

ilkercnby5

Centipat
Arkadaşlar az önce bir yazı okudum. Yazıda sanal 7.1'in pek işe yaramadığı söyleniyordu bu ne kadar doğru? Sanal 7.1 yerine stereo mu tercih etmeliyim?

Bu arada Stereo kulaklık tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçem:300TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 300 Tl Maksimum olarak kulaklık arıyorum şunları buldum dostum bir bak bakalım ben açıkçası Steelseries Arctis Raw'ı beğendim diğer önerilerimde şunlar :

Steelseries Arctis Raw
Corsair HS50 Carbon
Gamepower Warlord
Birde Gamepower Luna hoşuma gitti iyi düşünmeden alma derim dostum kolay gelsin :)

300-500 TL önemli değil, genel olarak kulaklıklarda 7.1'den bir şey beklemeyin. Kulaklığın doğası stereodur. Pazarlama oyunundan başka bir şey değil, örneğin güzel basslara sahip stereo bir kulaklıkla sanal 7.1 kulaklıklardan çok daha iyi ses kasarsınız.
Konuyu hortlatıyorum ama 200-250 tl arası tavsiye edebileceğin bir gaming kulaklık var mı ?

Sanal 7.1. Ancak küçük bir detay var. Bu sanallaştırma teknolojileri, model bir kafa ve yapay kulaklara göre üretiliyorlar. Hepimizin kafa şekli, kulak şekli, duyma eşiklerimiz farklı farklı olduğu için bazı sanallaştırma yazılımlarına anında uyum sağlarken, bazılarına ise asla uyum sağlayamıyoruz.

Piyasadan aldığımız kulaklıklarda genelde bir adet yazılım çıkıyor, Dolby Atmos, DTS, Nahimic gibi. Diyelim ki aldık, bize uyumlu çıkmadı, ve sistem elimizde kalmış gibi oluyor.

Bunun üstesinden gelmek için de Hesuvi adlı bir yazılım var. Bütün sanallaştırma tekniklerini tek bir yerde toplayan ve bütün kulaklıklara uygulayan, ücretsiz bir yazılım. Onu deneyerek size en gerçekçi gelen teknolojiyi keşfedebilir, kulaklık seçiminizi de yazılıma bağımlı kalmadan yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı