Sanal gerçeklik için PC toplama

Hocam açıkcası Stok frekans ve turbo core olsa bana kafi. tek çekirdek performansı düşsün istemem. bi konuyu okudum arkadaşın söylediğine göre bildiğin fx işlemci karakteristiği var ryzenlarda da

Hocam açıkcası Stok frekans ve turbo core olsa bana kafi. tek çekirdek performansı düşsün istemem. bi konuyu okudum arkadaşın söylediğine göre bildiğin fx işlemci karakteristiği var ryzenlarda da
Ben anlatamadım, Birisi bana
Bu konunun yorumlarını okursanız fikriniz olur.
CPB = Turbo, Amd ve İntel farklı isimler kullanıyor. Amd de Turbo core falan diye de geçiyordu.

Ben anlatamadım, Birisi bana
Bu konunun yorumlarını okursanız fikriniz olur.

Anladım hocam bildiğin turboymuş bu. Aynen dediğim gibi FX karakteristiği var. FX6300 kullanıyorum bunda da voltaj düşürmeme rağmen voltajı fazla veriyor işlemciyi koruyan bir sistem var adını unuttum TT yapmasını sağlıyor. 61 dereceye fix oluyor 4, 1 GHz Turbo biz bazen 3, 3 GHz ve %85 Max kullanım görüyoruz. Burda da ısınmasın diye gene bir şeyleri değiştiriyorsun ve performans kaybı AMD karakteristiği buymuş meğer. Tek çekirdek düşmesin diyorsak demek ki ya sese katlanacağız ya da soğutucu alacağız.

Siz deneyin, hem CPB açık hem kapalı, eğer işinizi görecek olursa gerek yok. Yine de kule tipi soğutucular pasif olarak da çalıştıkları için daha az ses yapacaktır. 2 fan ve fanların daha yavaş dönmesi sonucu daha az ses olur.
Tahminimce CPB kapalı işinizi görür yine.

Bu kadar kafayı yoracak bir durum yok. Alırsın işlemciyi güncel bios ve sürücüler ile kullanmaya başlarsın baktın işlemci ile beraber gelen soğutma çözümü seni memnun etmedi. O zaman güzel bir soğutma çözümü ile işi çözersin. Böylece performanstan ödün de vermemiş olursun. Bu biraz da işlemcinin kullanım amacına da bağlı. AMD nin yanında gelen soğutma çözümü ücretsiz ve durumu idare edebilecek düzeyde.

Bunun dışında eğer acil bir durum yoksa ekran kartında Nvidia yı beklemek mantıklı, gelen haberlere göre ciddi performans artışı gözüküyor. Fakat diğer bir yan da döviz kuru da ne olacağı belli değil. Ona göre bir yol çizmeli.

Hocam açılan konuları okudum da şu an bildiğin ryzendan soğudum. Gene mi yaşayacağım bu kadar problemi. Msi g46 var bende 1,35 volt veriyordu zor zekat 1,28de tuttum ona rağmen tam performansında kullanamıyorum makineyi.
Adam anlatmış burda. ya bu cpb kapatacaksın sessiz stabil olacak oda single core 4.4 ghz stoğu 3,6 yüzde 22 falan yapar asla razı olamam bu kadar kayba yada açacaksın ani ısı yükselişleri yüzünden fanlar sürekli çoşup çoşup duracak. Voltaj dalgalanmaları falan diyo.
Anakartı düzgün alıp kurtulamaz mıyım voltaj dalgalanmasından ? Yoksa inteli araştırmaya başlayacağım vallahi

Manual OC yapabilirsiniz. İşlemci CPB kapalı haldeyken bile çok iyi, soğuyacak bir durum yok.

Aynen hocam aslında belirtmeyi unutsam da bir korkum bu döviz mevzusu. Durumu kurtarsın ama bende zaten OC yapma derdinde değilim fabrika çıkışı frekansları fabrika çıkışı soğutucu ile almak gerek diye düşünüyorum.

Manual OC yapabilirsiniz. İşlemci CPB kapalı haldeyken bile çok iyi, soğuyacak bir durum yok.
Hocam manuel oc yapınca bütün çekirdekler o frekansta çalışıyor. Benim dediğim tek çekirdekteki o %22 lik kayıp olmasın yoksa full yükte stok frekansta çalışsın sıkıntı yok. Kullandığım yazılımlarda 1 çekirdekle bile çalışan programlar var. 20 senedir Uv haritasını çok çekirdekle işlemeyi beceremediler saolsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…