Sanal gerçeklik için PC toplama

AMD'nin işlemcilerinde ısı ile alakalı sorunlar olduğunu duydum bazı ayarlar gerekiyormuş hatta Intel'de bunu hiç yapmayan adam şimdi niye yapsın uğraşsın falan deniliyordu ama AMD F/P odaklı işler yaptığı için kimse ısınıyor mu ne ayarı lazım demiyor direkt AMD'ye çakıp geçiyor. AMD RTX konusunda yaptığı hatayı anlamıştır. NVIDIA'da onun anladığını anlamıştır. Oturup da arayı kapatsın diye beklemez. Elbette NVIDIA daha iyi işler çıkaracaktır ama AMD'nin ona yaklaşması bile şu aşamada onun pazar payı için tehdit. Azıcık eli yüzü düzgün kart çıkarsa işlemcide yaptığını GPU'da da yaptı olacak. NVIDIA'nın gene ezici bir şeyle cevap vermesi lazım o yüzden bu nesilde sıçrama bekliyorum ben.
Bence de bekleyin. Öte yandan, Amd işlemciler artık ısınmıyor. Bahsettiğiniz ayar CBP ayarıdır, siz kaliteli soğutucu alacağınız için fark etmeyecektir size. Zaten ihtiyacınız olan bir şey. Nvidia dediğim gibi kallavi bir cevap verecektir👍

Bence de bekleyin. Öte yandan, Amd işlemciler artık ısınmıyor. Bahsettiğiniz ayar CBP ayarıdır, siz kaliteli soğutucu alacağınız için fark etmeyecektir size. Zaten ihtiyacınız olan bir şey. Nvidia dediğim gibi kallavi bir cevap verecektir👍
Yok hocam ne soğutucusu içinde gelmiyor mu bu ? wraith prism di sanırım hatta !!!

Bu ayar performansı etkileyen bişe mi ? Bu arada x modelde soğutucu yok sanırım 3700x alırsak soğutucu masrafı mı çıkacak şimdi ?
Mesela Google Chrome açıyorsunuz. Tıkladınız. İşlemci Turbo frekansa çıkıyor, işi bitirip düşüyor. Isınma grafiklerinde dalgalanma oluşturuyor. Kapatabilirsiniz, performansı etkikemez. 3700X yanında soğutucu geliyor, endişe etmeyin. Olmadı bir süre idare edip 400 lira civarı kaliteli hava soğutma alırsınız. Normalde sıkıntı çıkartmaz ama !uzun süreli! ağır kullanımda işlemci Thermal Throttling yapabilir, o yüzden söylüyorum.

Mesela Google Chrome açıyorsunuz. Tıkladınız. İşlemci Turbo frekansa çıkıyor, işi bitirip düşüyor. Isınma grafiklerinde dalgalanma oluşturuyor. Kapatabilirsiniz, performansı etkikemez. 3700X yanında soğutucu geliyor, endişe etmeyin. Olmadı bir süre idare edip 400 lira civarı kaliteli hava soğutma alırsınız. Normalde sıkıntı çıkartmaz ama! Uzun süreli! Ağır kullanımda işlemci thermal throttling yapabilir, o yüzden söylüyorum.

Madem öyle hocam soğutucu işini kenara bırakalım şimdilik o zaman. Yalnız bu dediğin mevzuyu tam anlamadım Turbo frekansı mı kapatıyor işlemcinin. O zaman Single Core düşer ve zaten Turbo frekansa bütün çekirdekler çıkmıyor ki. Hepsi yüke binince stock frekansta çalışır yani Turbo Core ısı üzerinde pek önemli değil. Söylemeye çalıştığınızı doğru anlamışsam.

Madem öyle hocam soğutucu işini kenara bırakalım şimdilik o zaman. Yalnız bu dediğin mevzuyu tam anlamadım Turbo frekansı mı kapatıyor işlemcinin. O zaman Single Core düşer ve zaten Turbo frekansa bütün çekirdekler çıkmıyor ki. Hepsi yüke binince stock frekansta çalışır yani Turbo Core ısı üzerinde pek önemli değil. Söylemeye çalıştığınızı doğru anlamışsam.
CPB kapalıyken single core stok frekansta çalışır. CPB bir nevi otomatik OC yapıyor güvenli voltaj değerleri içinde. Manual OC de yapabilirsiniz, o zaman daha iyi olur.

Hocam bu dediğin hani Ryzen'ler çıkarken sıcaklıklar el veriyorsa kendi OC yapacak diye tanıttıkları teknoloji mi?
Tanıtım sırasında ne söylediklerini bilmiyorum. CPB kapalıyken stok performansta çalışır çekirdekler. CPB açıkken de güvenli voltajlar içinde OC yapar kendisine. Siz manual OC yapabilirsiniz ama yapmayın çünkü stok soğutucuyla olacak gibi değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı