Sanal gerçeklik için PC toplama

Hocam işte çok çekirdekli olması bu yüzden önemli, İntelde bu kadar çekirdekli bir işlemci almak istediğinizde büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Üstelik onda ekstradan soğutucu almak zorundasınız. 3700X de biraz deneyin, yeterse size ki yetecektir CPB kapalı, devam edin.
Bu kadar takılacak bir durum yok ortada.

@Jang Geum'un Danji Yemeği Hocam arkadaş çok kafayı takmadı, sistem önerisi istemiş olmasına rağmen CPB falan diyerek arkadaşın kafasını siz karıştırdınız. Ben R5 1600 AF kullanıyorum, Cinebench testinde kendini turboluyor, 70 derecelere kadar çıkıyor ve stres testi bittikten sonra geri stok hızında çalışmaya başlıyor. Arkadaşa kolayca "daha iyi bir soğutucu almanız iyi olur çünkü işlemci render işlerinde kendini turboluyor" diyebilirdiniz. Kafaya takacak bir durum yok, tak çalıştır şeklinde çalıştırsın arkadaş, bir sıkıntı olmaz. OC işlemine de gerek yok.

@Jang Geum'un Danji Yemeği Hocam arkadaş çok kafayı takmadı, sistem önerisi istemiş olmasına rağmen CPB falan diyerek arkadaşın kafasını siz karıştırdınız. Ben R5 1600 AF kullanıyorum, Cinebench testinde kendini turboluyor, 70 derecelere kadar çıkıyor ve stres testi bittikten sonra geri stok hızında çalışmaya başlıyor. Arkadaşa kolayca "daha iyi bir soğutucu almanız iyi olur çünkü işlemci render işlerinde kendini turboluyor" diyebilirdiniz. Kafaya takacak bir durum yok, tak çalıştır şeklinde çalıştırsın arkadaş, bir sıkıntı olmaz. OC işlemine de gerek yok.
Evet ben karıştırmışım ortalığı. İlk sayfada da yazdığım gibi uzun süreli işlerde soğutucu yetersiz gelecektir.

AMD ilk başlarda bazı sıkıntılar yaşattı fakat şu an durum öyle değil. Güzel bir soğutma çözümü ile sistem tıkır tıkır gayet de iyi bir şekilde çalışıyor. Ben hiç bir zaman stok soğutucusunu kullanmadım. Elimde olan kapalı devre sıvı soğutma çözümünü kullandım. Şu an da performans ve ısıl değerlerden gayet memnunum. Durum belli, çözüm de belli boşuna kafa yormaya gerek yok.

Şimdi sadece sistem için ayrılan bütçe nedir?

Son düzenleme:
@Caner Uncu
Tam bütçenizi belirtseniz iyi olur.

25 gözlük dahil. Çok zorada kalırsam 30A kadar çıkabilirim tabii dediğim gibi bu tek atımlık fırsat o yüzden 2070 Super'le yeni kartlar gelene kadar idare edip satıp alabilirdim de veya bu kart bana yetmeyebilirde ya da satıp yenisini koyamayabilirim bu bütçeyle tam bilmiyorum.

Öncelikle merhabalar aranızda yeniyim ama bu dünyada oldukça eskiyim. Tasarımcıyım sanal gerçeklik için içerik üretiyorum. Güçlü bir bilgisayar almak için nihayet elime fırsat geçti fakat bu fırsatı dikkatli kullanmak zorundayım.
İşlemci:
3600 3700X arasında bin lira oynuyor 3600'a düşmek istemesemde gereksiz olursa düşedebilirim. (İşlemciye işim nispeten daha az düşüyor)

Anakart konusunda ne seçeceğimi bilmiyorum bile hangisinin soğutması daha iyi vb (en önemlisi arıza vb beni en az uğraştıracak olanı)
RAM'ler kolay zaten. 4 adet 16 GB alacağım. Power konusunda 750W High Power bir ürün buldum epey popüler Hepsiburada yorumları da fena değil. Link paylaşmak doğru mu bilmediğim için paylaşmadım.

İşin en civcivli en beni yoran kısmına yani GPU'ya geldik. Arkadaşlar şöyle bir durum var. Bana performans çok lazım malum VR performans canavarı bir teknoloji, fakat 2080 Ti alıp geçmek şu aşamada sanırım büyük ahmaklık olur çünkü yeni kartlar gelecekmiş sanırım ayın 31'inde konferans falan bir şey varmış. RTX performansı ve VRAM boyutu benim için elzem. Performans konusunda ise 3070 2080 Ti gücünde olacaktır diye tahmin ediyorum ki bu da şimdilik yeterli. Eğer 3070I 2070 Super fiyatına alırsam ve 12 GB VRAM ve RTX konusunda 2080 Ti'dan güçlü ya da en azından eşit gelirse bu bana çok iyi olur.

Hoş öte yandan hangisini alsam yetmiyor zaten o yüzden elimdeki ile maks verimli bir şey yapmam lazım. 2080 Ti ile devam edeyim mi 2070 Super alayım mı? Yoksa zaten 1 aya falan yeni kartlar gelir bekleyim mi? Gerçekten beynim durdu arkadaşlar lütfen ciddi yorumlar bekliyorum sizlerden. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
Önümüzü göremediğimiz bir ülkede; dolar, euro kurunun, altın fiyatlarının halay çektiği, içeride ve dışarıda istikrarsızlık yaşayan bir ülkede fiyatların ne olacağı belli değil. Eğer yeni çıkacak kartın ismi 3070 mi olur bilmiyorum, olduğunu varsayalım yada artık ne olursa; 2070 super fiyatına alabileceğinizi saydığım sebeplerden dolayı zannetmiyorum. Bence kararınızı verip, elinizi çabuk tutmakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı