Sanal gerçeklik için PC toplama

Hocam işte çok çekirdekli olması bu yüzden önemli, İntelde bu kadar çekirdekli bir işlemci almak istediğinizde büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Üstelik onda ekstradan soğutucu almak zorundasınız. 3700X de biraz deneyin, yeterse size ki yetecektir CPB kapalı, devam edin.
Bu kadar takılacak bir durum yok ortada.

@Jang Geum'un Danji Yemeği Hocam arkadaş çok kafayı takmadı, sistem önerisi istemiş olmasına rağmen CPB falan diyerek arkadaşın kafasını siz karıştırdınız. Ben R5 1600 AF kullanıyorum, Cinebench testinde kendini turboluyor, 70 derecelere kadar çıkıyor ve stres testi bittikten sonra geri stok hızında çalışmaya başlıyor. Arkadaşa kolayca "daha iyi bir soğutucu almanız iyi olur çünkü işlemci render işlerinde kendini turboluyor" diyebilirdiniz. Kafaya takacak bir durum yok, tak çalıştır şeklinde çalıştırsın arkadaş, bir sıkıntı olmaz. OC işlemine de gerek yok.

Evet ben karıştırmışım ortalığı. İlk sayfada da yazdığım gibi uzun süreli işlerde soğutucu yetersiz gelecektir.

AMD ilk başlarda bazı sıkıntılar yaşattı fakat şu an durum öyle değil. Güzel bir soğutma çözümü ile sistem tıkır tıkır gayet de iyi bir şekilde çalışıyor. Ben hiç bir zaman stok soğutucusunu kullanmadım. Elimde olan kapalı devre sıvı soğutma çözümünü kullandım. Şu an da performans ve ısıl değerlerden gayet memnunum. Durum belli, çözüm de belli boşuna kafa yormaya gerek yok.

Şimdi sadece sistem için ayrılan bütçe nedir?

Son düzenleme:
AMD overclock + sıvı soğutma, İntel overclockdan %10 daha az performans verse bile en az %20 daha ucuz olacaktır.

Arkadaşlar konu çok dağıldı. Cbf'yi falan kenara bırakıp sistem önerisini geçsek olur mu lütfen

Önümüzü göremediğimiz bir ülkede; dolar, euro kurunun, altın fiyatlarının halay çektiği, içeride ve dışarıda istikrarsızlık yaşayan bir ülkede fiyatların ne olacağı belli değil. Eğer yeni çıkacak kartın ismi 3070 mi olur bilmiyorum, olduğunu varsayalım yada artık ne olursa; 2070 super fiyatına alabileceğinizi saydığım sebeplerden dolayı zannetmiyorum. Bence kararınızı verip, elinizi çabuk tutmakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…