Sanal makine için Kali Linux 64 Bit mi 32 Bit mi?

ogingsan

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar VMware'ye Kali Linux kuracağım, daha doğrusu VMware için hazırlanmış versiyonu var kurulumsuz çalışıyor direkt onu kullanacağım.

İşte linki: Download Kali Linux Virtual Images | Offensive Security

Yalnız gerçek işletim sistemim Windows 8.1 64 Bit, sistem özelliklerim ise:

İşlemci: Intel Core 2 Quad 9400 2.66 GHz.

RAM: 4 GB RAM.

Hard disk: WD Blue 500 GB HDD.

Ekran kartı: ATI Mobility Radeon HD 4850.

Not: Ekran kartı DxDiag'da 2048 MB yazıyordu, tamir gördü 2808 MB oldu ama sağlam çalışıyor :D

Not 2: İşlemci zayıf demeyin, Core 2 Duo E7300'de Kali Linux 32 Bit kullanmıştım sıkıntısız çalışıyordu.

Arkadaşlar VMware'ye Kali Linux kuracağım, daha doğrusu VMware için hazırlanmış versiyonu var kurulumsuz çalışıyor direkt onu kullanacağım.

Not: Ekran kartı DxDiag'da 2048 MB yazıyordu, tamir gördü 2808 MB oldu ama sağlam çalışıyor :D

Not 2: İşlemci zayıf demeyin, Core 2 Duo E7300'de Kali Linux 32 Bit kullanmıştım sıkıntısız çalışıyordu.
Hocam bence 64 bit pek sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

64 bit'le kur bence senin için daha sağlıklı olur(hız açısından)

64 bit kullanabilirsin, sıkıntı çıkmaz.

Söylemeden edemeyeceğim, daha Linux ya da 32 bit ve 64 bit arasındaki farkı bilmeden; "Heçk" forumlarından gördüğün;

"git clone
Is
cd bilmem ne
pip install req.txt bilmem ne"

Komutlarını görüp heves ettiysen, etme. Avlamaya giderken avlanırsın :) Ayrıca o forumlarda gördüklerin kopya yapıştır yaptıkları için komutlar çoğunlukla yanlış oluyor.

64 Bit kullanabilirsin, sıkıntı çıkmaz.

Söylemeden edemeyeceğim, daha Linux'ya da 32 Bit ve 64 Bit arasındaki farkı bilmeden; "heçk" forumlarından gördüğün;

"Git clone.
Is.
CD bilmem ne.
Pip install req.txt bilmem ne"

Komutlarını görüp heves ettiysen, etme. Avlamaya giderken avlanırsın :) ayrıca o forumlarda gördüklerin kopya yapıştır yaptıkları için komutlar çoğunlukla yanlış oluyor.

Hocam güldürdünüz :D ben direk kopyala yapıştır yapan tiplerden değilim, komutları anlayabiliyorum, Windows dışında bir işletim sistemi kullanmadığımız için diğer işletim sistemlerindeki 32,64 Bit arasındaki farkı bilmiyorum kusura bakmayın.

32-bit ile 64-bit arasındaki fark bellek adresleme limiti ile ilgilidir. Örneğin 8-bit işlemciler en fazla 2**8 yani 256 byte bellek adresleyebilirler. Benzer şekilde:
  • 16-bit işlemciler 2**16 (65536) byte,
  • 32-bit işlemciler 2**32 (4294967296) byte yani 4 GB,
  • 64-bit işlemciler ise 2**64 (1.8446744e+19) byte yani 18.4467441 exabyte bellek adresleyebilirler.
Bu nedenle 64-bit sistemlerin uzunca bir süre hayatımızca var olacağını söylemek münkün ama yine de 18 exabyte çok büyük bir rakam olsa da zamanında Bill Gates´in düştüğü hataya düşmemek gerekir. O yüzden büyük konuşmuyorum. 😀

steve-jobs-bill-gates-8-638.jpg

“640 KB RAM aslında herkes için yeterli.”

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı