Sanal makine ile tek sistemde 2 kişi oyun oynayabilir mi?

Ahmet0rhan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikli olarak merhaba. Arkadaşım 1 haftalığına yanıma gelecek, kendisi Knight Online bağımlısı. Ben bir taraftan oyun oynarken kendisi yan masada bulunan ekstra monitör ve PC'me bağlı klavye mouse ile sanal PC üzerinden, ben kendi oyunumu oynarken arkadaşım Knight Online oynayabilir mi? Yoksa her türlü benim bastığım mouse ve klavye tuşları sanal PC de geçerli olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ek: Araştırırken bir video gördüm, ancak videoda PC de iki ekran kartı takılıydı. Bende ise tek ekran kartı ile olur mu?

Sistem özellikleri:
CPU: Ryzen 9 5900X.
GPU: RTX 3080 10GB.
RAM: 64 GB 3600 MHz.

Son düzenleme:
Öncelikli olarak merhaba. Arkadaşım 1 haftalığına yanıma gelecek, kendisi Knight Online bağımlısı. Ben bir taraftan oyun oynarken kendisi yan masada bulunan ekstra monitör ve PC'me bağlı klavye mouse ile sanal PC üzerinden, ben kendi oyunumu oynarken arkadaşım Knight Online oynayabilir mi? Yoksa her türlü benim bastığım mouse ve klavye tuşları sanal PC de geçerli olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ek: Araştırırken bir video gördüm, ancak videoda PC de iki ekran kartı takılıydı. Bende ise tek ekran kartı ile olur mu?

Sistem özellikleri:
CPU: Ryzen 9 5900X.
GPU: RTX 3080 10GB.
RAM: 64 GB 3600 MHz.
Hocam iki tane ekran varsa her ekranda ayrı masaüstü açsanız olmaz mı? Yani windows 10'da görev görünümü düğmesine basınca orada üst kısımda yeni masaüstü diye bir seçenek var, onu diğer ekranda denerseniz sanal makineyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Hocam iki tane ekran varsa her ekranda ayrı masaüstü açsanız olmaz mı? Yani Windows 10'da görev görünümü düğmesine basınca orada üst kısımda yeni masaüstü diye bir seçenek var, onu diğer ekranda denerseniz sanal makineyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Hocam şimdi şöyle ki zaten 3 adet monitörüm var ancak durum şu ki dediğiniz durumda ben imleci hareket ettirdiğimde otomatik komut diğer kısımdada işleyecek bu sebeple sanal makine zorunlu diye düşünüyorum.

Sanal makine kurup ekstra mouse ve klavyeyi oraya atayabilirsin. Bu şekilde arkadaşın ve sen ayrı ayrı işlemler yapabilirsiniz ama sanal makinede oyun oynayamazsın.
Sanal makineye GPU passthrough yapman lazım. Zor bir işlem diye biliyorum. Ayrıca yaparsan bu sefer de ana makinede oyun oynayamazsın.

Sanal makine kurup ekstra mouse ve klavyeyi oraya atayabilirsin. Bu şekilde arkadaşın ve sen ayrı ayrı işlemler yapabilirsiniz ama sanal makinede oyun oynayamazsın.
Sanal makineye GPU passthrough yapman lazım. Zor bir işlem diye biliyorum. Ayrıca yaparsan bu sefer de ana makinede oyun oynayamazsın.

Sanal makineye ayrı mouse klavye atama işlemi nasıl yapılıyor?

Bu seni çok zorlar yani sağlıklı bir iş değil gerekeni söylemişler zaten arkadaşlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video var yardımcı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı