Sizce sanatın ülke tanıtımına ve toplum bireylerine sağladığı katkılar nelerdir? Bununla ilgili örnek verebilir misiniz?
Son düzenleme:
Öncelikle ülke tanıtımından bahsedeceğim. Bu çok büyük bir güç ve bu güce sahip olursak popüler kültürün merkezlerinden biri oluruz, gezegenin her yanından gençler(çoğunlukla) Kore ile beraber ülkemize de gelmek isteyecektir. Kendi dilimizi, abecemizi(farklı bir abece kullansaydık) küresel bir konuma getirebilirdik. İnsanlar bizim ne olduğumuzu bilir, ağ üzerinde "Türk" olduğumuzu söylediğimizde bir zamanlar Japonlara yapıldığı gibi bize imrenilir idi. "Turkboo" gibi terimlere alışırdık. Ayrıca hayli bir şekilde zenginleşir idik ve bu para yararlı kullanılırsa çok iyi bir ekonomiye sahip olabilirdik. Şu ana kadar tüm anlattıklarım popüler kültürde çok başarılı olmaktan ibaret. İlla popüler kültür olacak değil tabii, ta Avrupa'dan insanlar eğitim almak için ülkemize gelir, bize katkı sağlardı. Sanatçılar "o Türkiye'de bulunan şu yerden eğitim aldı" diye 1-0 önde başlarlardı. Toplum bireylerine katkısına gelir isek çok daha iyi bir alım gücümüz olurdu çünkü epey zengin olurduk. Yapmak için para gereken şeyleri yapabilirdik, kendi teknolojik ürünlerimiz olabilirdi. Şüphesiz çok daha kaliteli okullar ve eğitim imkanları olurdu. HDI anlamında çok üst düzeylere çıkardık. İmrenilen bir ülke olurduk, Almanya bizi kıskanıyor dendiğinde(her ne kadar sanat anlamında çok ileri olmasalar bile siyasi bir gönderme yapmak istedim) insanlar "onları hor görme" derdi. Ama bunlar gerçek değil, o zaman bize gerçekleştirmek için çalışmak düşüyor.Sizce sanatın ülke tanıtımına ve toplum bireylerine sağladığı katkılar nelerdir? Bununla ilgili örnek verebilir misiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.