Sanayi nasıl bir yer?

Baban haklı bence eğer dersleri anlamıyorsan Anadolu Lisesinin sana bir faydası olmaz ki zaten sanayi de öyle korkulcak bir yer değil bir şimdiden eğitilirsen, ileride daha fazla para kazanacaksın her türlü. Sanayi olmazsa bile bir meslek lisesi gitmen her türlü senin faydana Anadolu Lisesi diye heba etme geleceğini.

Sanayiye gitsen bile açık lise girmende fayda var; ehliyet gibi şeyler için en azından elinde diploman olur.
 
Dersleri temelin olmadığı için mi anlamıyorsun yoksa ciddende kafan almıyor mu? Bu soruya açıklık getirdiğinde eğer cidden kafan almıyorsa meslek lisesine gidebilirisn. Sanayide çalışmak fazla yorucu bir iş sonradan pişman olabilirsin.
 
Erkenden çalışmaya başlarsan ileride iyi para kazanabileceğin. Çok zor olan. Ağır iş yapacağın. Ama iyi meslek öğreneceğin. Aynı zamanda hayatı da daha iyi öğreneceğin bir yer.

Virgül hediye ediyorum, lazım gibi. --> ,
 
Okumaktan çevren de önemli. Herhangi bir meslek sınıfını küçümsemiyorum ama hayat kaliten de buna bağlı olarak değişiyor. Yapamıyorum diye bir şey yok.

Bilinmedik üniversitenin bilinmedik bölümünü öylesine okuyup para kazanmayı hayal ediyorsan da yanılıyorsun. Okuyunca da mesleğinin yapacağının garantisi yok. Mesleğinde iyi ol ki değer gör.
 
Sanayide 5 sene en pis işleri yapıp yağın kirin içinde sürüneceksin. En azından liste falan oku bir fabrikaya girer işçi olursun. İyi kötü gelirin olur önce koymayabilir fakat ileride bir kızdan vs hoşlandığın zaman yağlı kirli ellerin yüzünden tercih edilmeyebilirsin.
 
Bence anlamıyorsan babanın dediğini yap.
Çünkü Türkiye'de hukuk, tıp ve yazılım ile ilgili bir şey okumazsan üniversitede tamamen boş bölümler.
Bu 3 bölüme'de gitmen için bayağı çalışman lazım.
 
Lise bittiği zaman iyi bir üniversiteye gidemeyeceksen ipsiz sapsız biri olursun mantıklı olan meslek öğrenmek. Sanayi bu işlere merakın varsa korkulacak bir yer değil yıllarca çalıştım.
 
Korkulacak bir yer değil. İşi iyi öğrenirsen ilerde sen de usta olursun çok iyi para var. Bu Türkiye'de üniversite mezunu olup işsiz kalan da çok. İşe başlasan başlayacağın asgari ücret ortada. Küçük yaşta meslek öğrenip ticarete atılmak daha iyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı