Sanayi nasıl bir yer?

Abi fırıncılık çok zor geliyor bana.

Sanayide çalışmak çok mu kolay? Belli ki hiç sanayiye gitmemişsin veya sana bebek gibi bakmışlar. Böyle düşüncelere sahip insanların yaşı genellikle küçüktür. Sana bir soru sorayım o zaman.
Sanayide 0'dan başlayıp en az 7 8 seneni hep kızarak, hep azar işiterek mi geçirmek istersin.
Veya babanın yanında maksimum 1 2 seneni feda ederek direk dükkanı mı yönetmek istersin?

Sanayide çalışmak çok mu kolay? Belli ki hiç sanayiye gitmemişsin veya sana bebek gibi bakmışlar. Böyle düşüncelere sahip insanların yaşı genellikle küçüktür. Sana bir soru sorayım o zaman.
Sanayide 0'dan başlayıp en az 7 8 seneni hep kızarak, hep azar işiterek mi geçirmek istersin.
Veya babanın yanında maksimum 1 2 seneni feda ederek direk dükkanı mı yönetmek istersin?

Sanayiye hiç gitmedim açık açık söyleyeyim. Dükkan bizim değil ortağı var babamın.

İnan ki dostum anlattıkları gibi değil. Alışman sürer tabii. Ben senin yerinde olsam efendi efendi babamın fırınında çalışır daha büyütür ekmeğime bakardım :)

Ustayım fırında hamur yoğurma ve ekmek yapmada küçükken babamın yanına gitmekten dolayı öğrendim coğu işi.

Ama yine de fırın zor geliyor Diyarbakır'da.

O nasıl laf ya? Çok mu çalıştın. Babanın sana söylediğini buraya anlatmakla olmaz içine gidip etrafına bak ve sonra yaz. Evet okumamış var, her türlü küfür de var ama inan ki çarşıdaki dükkanlar kadar umursamaz değil. Orada herkes birbirinin yardımına yetişir. Kimse kendini diğerinden üstün görmez. 5 kuruş için kimse kimseyi ezmez. Belki birkaç tanıdığın oradadır ve bahsettiğin şekilde karaktere sahip olduğu için tüm sanayideki ustaları ve çırakları kötüleyemezsin.
Hepsini kötülemiyorum tabii ki. Ama benim gördüklerim bu şekilde. 2 sene böyle yerlerde dolaştım.

Hocam okulu bırakacağım ve MESEM'e geçeceğim çalışmaya gideceğim yerdeki ustaya babam eti kemiği her şeyi senin dedi ustaya her yanlışında yapıştır tokatı falan dedi.
Geçmiş olsun.

Kendine bu kötülüğü yapmasaydın keşke. Kaç yaşındasın ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı