Sanayiye gitmek mantıklı mı?

9.sınıfta bir kez sınıfta kaldım ve bu durum okuma hevesimi kaybetmeme neden oldu. Ailemin maddi durumu iyi, müteahhitlik yapıyoruz. Şimdi, açık liseye geçip sanayide çalışmayı düşünüyorum. Bu yola gitmek mantıklı mı?
Bence oku, müteahhit ol babanın mesleğini devral, sanayide 30'una kadar sürünüyorsun sonra memurdan 1.5 2 kat daha fazla kardasın, paraya para dememek için 0 dan açıyorsan 50 yaşına kadar gelmen gerekiyor, o zamandan sonrada ne anlamı kalır zaten paranın.

9.sınıfta bir kez sınıfta kaldım ve bu durum okuma hevesimi kaybetmeme neden oldu. Ailemin maddi durumu iyi, müteahhitlik yapıyoruz. Şimdi, açık liseye geçip sanayide çalışmayı düşünüyorum. Bu yola gitmek mantıklı mı?

Hocam 2 arkadaşım var birisinin sanayide dükkanı diğeri ise liseden beri sanayide çalışıyor dükkanı olan arkadaşım iyice zengin oldu diğeri ise aylık 40 kazanıyorum diyor.

Oku inşaat mühendisi ol zaten aile işinizmiş. İleride sen devralırsın işleri.

Kafayı mı yedin sen o kadar okumuşsun lgs ye girmişsin hayatını karartırsın

Bence oku, müteahhit ol babanın mesleğini devral, sanayide 30'una kadar sürünüyorsun sonra memurdan 1.5 2 kat daha fazla kardasın, paraya para dememek için 0'dan açıyorsan 50 yaşına kadar gelmen gerekiyor, o zamandan sonra da ne anlamı kalır zaten paranın.

Sınıfta kaldıktan sonra okuma hevesi kalmadı özel okula gecmek istemiyorum ama bir yandanda inşaat mühendisliği okumak istiyorum

Hocam 2 arkadaşım var birisinin sanayide dükkanı diğeri ise liseden beri sanayide çalışıyor dükkanı olan arkadaşım iyice zengin oldu diğeri ise aylık 40 kazanıyorum diyor.

Bana göre paradan ziyade sevdiğin iş daha önemli (bunu bedavaya çalışmak anlamında demiyorum gene yaşayacağın kadar para gerekli tabii)

Sınıfta kaldıktan sonra okuma hevesi kalmadı özel okula gecmek istemiyorum ama bir yandanda inşaat mühendisliği okumak istiyorum

Bence becerilerini bul ve o işi sevmeye çalış çünkü bu sayede daha verimli bir iş yapabilirsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı