Sandisk Bellek Görmeme Sorunu

Afrojack

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Elimde Sandisk Extreme model USB var. Laptop'a UEFI kurmak için GPT olarak biçimlendirdiğim belleği, TV'de gözükmediği için BIOS ya da MBR olarak Rufus'ta biçimlendirecektim. Bunu yaparken yazma hatası verdi. Daha sonra ise bellek gözükmemeye başladı . Herhangi bir ISO dosyası seçmeden de denesem Rufus hata veriyor. Disk yönetiminde birim olarak gözüküyor fakat biçimlendiremiyorum, belleğin offline olduğu hatasını veriyor. CMD'den denedim online yapmayı orada da online olduğu uyarısını veriyor. Bilgisayarımdan da biçimlendiremiyorum. Daha yeni aldım ürünü çıldırmak üzereyim, yardımcı olacak arkadaş varsa çok makbule geçer. Teşekkürler.

Merhabalar. Bunları denediniz mi acaba denemiş iseniz nasıl bi hata verdi

Başlat + R kombinasyonu ile Çalıştır uygulaması açılır.
1f534.png
diskpart yazılarak devam edilir ve yönetici onayı verilir.
1f534.png
list disk komutu girilerek bağlı diskler görüntülenir.
1f534.png
Format atılacak olan disk bulunur. Örneğin numarası 5 ise select disk 5 komutu girilir.
1f534.png
clean komutu girilerek disk temizlenir.
1f534.png
create partition primary ile birincil bölüm oluşturulur.
1f534.png
Oluşturulan bölümü seçmek için select partition 1 komutu girilir.
1f534.png
format fs=fat32 komutu ile bölüm biçimlendirilir. Hızlı biçimlendirme için format fs=fat32 quick komutu girilebilir. NTFS dosya biçimi için ise format fs=ntfs girilebilir.
1f534.png
assign komutu ile biçimlendirilmiş belleğe harf atanır ve tüm işlemler tamamlanmış olur.

Merhabalar. Bunları denediniz mi acaba denemiş iseniz nasıl bi hata verdi

Başlat + R kombinasyonu ile Çalıştır uygulaması açılır.
1f534.png
diskpart yazılarak devam edilir ve yönetici onayı verilir.
1f534.png
list disk komutu girilerek bağlı diskler görüntülenir.
1f534.png
Format atılacak olan disk bulunur. Örneğin numarası 5 ise select disk 5 komutu girilir.
1f534.png
clean komutu girilerek disk temizlenir.
1f534.png
create partition primary ile birincil bölüm oluşturulur.
1f534.png
Oluşturulan bölümü seçmek için select partition 1 komutu girilir.
1f534.png
format fs=fat32 komutu ile bölüm biçimlendirilir. Hızlı biçimlendirme için format fs=fat32 quick komutu girilebilir. NTFS dosya biçimi için ise format fs=ntfs girilebilir.
1f534.png
assign komutu ile biçimlendirilmiş belleğe harf atanır ve tüm işlemler tamamlanmış olur.

Merhabalar. Bu komutları CMD'ye yazdım. Yönetici olarak çalıştırmama rağmen "clean" komutunda sistem erişimi engellendi hatası verdi. Bir çok araştırıp denemeden sonra belleğin bozuk olduğunu düşündüm. Sonuç olarak da satın aldığım bayi ile görüştüm. Ürünü alalı daha 15 gün olmadığı için ürünü geri yollamamı, yeni ürün göndereceklerini söylediler. Bekliyorum bende sonuç ne olacak diye.

Sandisk Extreme.
Ürünün tam model kodu nedir? Sattığım SDCZ800-064G-G46 belleklerde sürekli aldığın hata oluşuyor. Sebebi bellek kontrolcüsünün arızalanmasından kaynaklı. Zannımca kronik bir problem var bu kadar belleğin aynı sıkıntıdan hata vermesi tesadüf olamaz. Aldığın yer ile veya direk distribütör firma ile iletişime geçebilirsin.

Ürünün tam model kodu nedir? Sattığım SDCZ800-064G-G46 belleklerde sürekli aldığın hata oluşuyor. Sebebi bellek kontrolcüsünün arızalanmasından kaynaklı. Zannımca kronik bir problem var bu kadar belleğin aynı sıkıntıdan hata vermesi tesadüf olamaz. Aldığın yer ile veya direk distribütör firma ile iletişime geçebilirsin.

Merhabalar. Satın aldığım ürünün kodu bu. İade için ürünü geri gönderdim fakat yeni ürünle değişimini talep ettim. Firma sadece aracılık yapıyor, Sandisk fabrikasıyla iletişime geçip kronik sıkıntısı olmayan bellek talep edemezler diye düşünüyorum. Performans olarak da eşdeğer farklı bir bellek yok bu fiyat aralığında. Sizce ne yapmalıyım ?

Tekrar sıkıntı yaşarsanız iade edersiniz. Ürün sonuçta ömür boyu garantili. 2 yıl garantisi dolduktan sonra artık ürünü Sandisk'in Çek Cumhuriyeti'ndeki ana merkezine göndereceksiniz. Neyse ki talebi açtıktan sonra UPS kargo kapınızdan ürünü alıyor ve yenisini gönderiyorlar.

Online Garanti Değişim İşlemi (RMA) isteği

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı