SanDisk Plus SSD'li sistemde donmalar oluyor

Umutulus

Kilopat
Katılım
24 Kasım 2017
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim gerek oyun oynadığımda, gerek derse girdiğimde, gerekse de bazen sadece internette gezerken donuyor ve kilitleniyor. Farem hareket edebiliyor ve CTRL+Alt+Delete komutu çalışıyor, görev yöneticisini açabiliyorum. Ancak açtıktan kısa bir süre sonra o da donuyor ve hiçbir şey yapamıyor oluyorum. Advance System Care kullanıyorum ve bu takılma anlarında sıcaklık değerleri normal olarak gözüküyor. GPU, CPU veya RAM'lerde fazla bir kullanım gözükmüyor. Geçen hafta bilgisayarıma format attım ancak sorun 1 hafta içinde tekrar ortaya çıktı. Her bir sürücüm güncel ve az önce de belirttiğim program ile de sıkça sistem 'en iyileme' yapıyorum.
Asus PRIME B350-PLUS Performance Results - UserBenchmark şöyle bir benchmark testi yaptım ve SSD'de bir sorun olduğunu gördüm. Sistemim de SSD'de yüklü, acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor?
 
HDD için de benchmark yap.
CrystalDiskMark_20210301171333.png
 
Son düzenleme:
Tamamdır o zaman, ilgilenen herkese teşekkür ederim. Sorunun GPU, CPU, ramler ve/veya başka bir şeyde olmadığına emin olabilirim öyle değil mi?
 
Tamamdır o zaman, ilgilenen herkese teşekkür ederim. Sorunun GPU, CPU, RAMler ve/veya başka bir şeyde olmadığına emin olabilirim öyle değil mi?
İstersen onlara da test yap elin değmişken :D.
ASC'yi sil bu arada. Sistemin anasını ağlatır.
RAM için MemTest86 - Official Site of the x86 Memory Testing Tool
İşlemci ve akran kartı için OCCT : Free, all-in-one stability test & stress test for your PC
Eğer sıcaklıklar uçmaya başlarsa testi kapat.
 

Geri
Yukarı