SanDisk SSD Plus Düşük Performans

Yer
Mersin
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce MediaMarkt'tan SanDisk 120 GB SSD Plus model SSD aldım. PC'de SATA 3 olmadığından mecburen SATA 2 kullanıyorum. Taktığım ilk gün her şey gayet normaldi, Windows'u yükledim ve hız testi yaptım ve hızlar 270 MB okuma 230 MB yazma çıktı, SATA 2'ye göre gayet iyi değerler. Ne yazık ki şimdi bir test yaptım değerler şöyle: 250 MB okuma 155 MB yazma. O günden bu güne SSD'ye tek bir şey bile yüklemedim. 120 GB SSD'nin 81 GB'i boş. Sağlık oranına baktım %100 görünüyor. FirmWare ve TRIM falan yaptım değişen hiçbir şey yok. SSD'nin hızı hiçbir şey yüklememe rağmen gitgide düşüyor. MediaMarkt'ta başka bir seçenek yoktu, özel indirimle 100 TL'ye almıştım. Keşke almasaymışım. Rezil bir SSD. WD Blue 1 TB HDD de var, onun hızları bile 150/150 MB. Mediamarkt'ta kutularca Sandisk SSD var ama başka 120 GB adam gibi bir şey yok, bir iki tane vardı onlar da 250-300 TL civarına satılıyordu, aynısı internette 150 TL civarı. Uzun lafın kısası neyse parası verin adam gibi Samsung, WD Green vb. satın alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi' konuda bu SSD'nin çöp olduğunu söyleyince aynen bunları demiştiniz:

'Neden en çöp SSD? Ben de 1 ay önce falan aldım fakat bir sorunla karşılaşmadım henüz.'

'Haklısınız, tamam diğer SSD'lere göre bir tık geride bir SSD olabilir fakat günlük kullanımda bir problemini görmedim, gayet yeterli bence. İlla çok para verilip en iyisi alınmak zorunda değil. Herkes Nike veya Adidas giymek zorunda gibi bir şeyi diretiyorlar.'

SanDisk en alınmaması gereken SSD'lerde başı çeker. Bu SSD'yi almayın. Yapacak bir şey yok ben de kullanıyorum ve okuma-yazma hızları sizinkiyle aynı.

Bende de aynı SSD mevcut. Bilgisayar 6 saniyede açılıyor, lakin dosya aktarımında gerçekten performans düşüklüğü söz konusu. Tabi buradaki tek etken SSD değil; yükleme yapılan yada yüklemenin yapıldığı depolama biriminin hızı.

Bi' konuda bu SSD'nin çöp olduğunu söyleyince aynen bunları demiştiniz:

'Neden en çöp SSD? Ben de 1 ay önce falan aldım fakat bir sorunla karşılaşmadım henüz.'

'Haklısınız, tamam diğer SSD'lere göre bir tık geride bir SSD olabilir fakat günlük kullanımda bir problemini görmedim, gayet yeterli bence. İlla çok para verilip en iyisi alınmak zorunda değil. Herkes Nike veya Adidas giymek zorunda gibi bir şeyi diretiyorlar.'

SanDisk en alınmaması gereken SSD'lerde başı çeker. Bu SSD'yi almayın. Yapacak bir şey yok ben de kullanıyorum ve okuma-yazma hızları sizinkiyle aynı.
Normalde problem yoktu ama kullanınca görmüş oldum. Ha genel kullanımda bir problemim yok ama hızların bu kadar anlamsız düşmesi insanın canını sıkıyor. Haklısınız.

Ben çöp olduğunu düşünmüyorum. İçine sadece sadece Windows'u atarım diye 120GB olan modelini aldım. Sata2 için daha fazlası gereksiz çünkü 300MB/s sınırına takılıyorsunuz. Dün yaptığım testte 280/225 MB/s değerlerinde sonuç aldım. Şu ankinde ise durum böyle. Başlangıçta açılan programları kapatmadığım halde 9 saniyede açılıyor. Beni memnun etti açıkçası, SATAII HDD'den geçince ilaç gibi geldi.

Dosya Ekleri

• ssd.png
    ssd.png
    4,1 KB · Görüntüleme: 97
Ben çöp olduğunu düşünmüyorum. İçine sadece sadece Windows'u atarım diye 120GB olan modelini aldım. Sata2 için daha fazlası gereksiz çünkü 300MB/s sınırına takılıyorsunuz. Dün yaptığım testte 280/225 MB/s değerlerinde sonuç aldım. Şu ankinde ise durum böyle. Başlangıçta açılan programları kapatmadığım halde 9 saniyede açılıyor. Beni memnun etti açıkçası, SATAII HDD'den geçince ilaç gibi geldi.
Benim de açılma süresi BIOS menüsünden sonra 9 SN falan sürüyor, genel kullanım olarak da HDD'e göre çok seri fakat beni rahatsız eden şey anlamsız derecede hızın düşmesi. Ben de sadece Windows kurmak için aldım, ilk gün kullandığımda 270/230 çıkıp da şimdi 250/150 çıkması saçma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı