Sandisk Ultra II SSD Düşük Yazma Hızı Sorunu

usermm1

Kilopat
Merhaba, bende Sandisk Ultra II 120GB SSD var. Teracopy programı ile "Windows1809.iso" dosyasını bir klasörden masaüstüne kopyalıyorum. Aktarım hızı olarak 77 MB/s çıkıyor. Crystalbenchmark tarzı programlarda 500MB/s okuma yazma alıyorum ama gerçek dünyada çıkan hız bu şekilde. Sizce hız normal mi?

ultra2 copy test.JPG

Merhaba, bende Sandisk Ultra II 120GB SSD var. Teracopy programı ile "Windows1809.iso" dosyasını bir klasörden masaüstüne kopyalıyorum. Aktarım hızı olarak 77 MB/s çıkıyor. Crystalbenchmark tarzı programlarda 500MB/s okuma yazma alıyorum ama gerçek dünyada çıkan hız bu şekilde. Sizce hız normal mi?

Eki Görüntüle 357729
Normal sıkıntı yok.

SSD içindeki dosyayı başka bir konuma mesela belgelerimden masaüstüne kopyalarsanız çok hızlı şekilde kopyalar bir kaç saniye ancak sürecektir. Fakat harici bir diskten yada USB bellekten kopyalayıp SSD’ye yapıştırırsanız SSD’ye kopyalama hızı en fazla kopyalanan cihazın okuma hızı kadar olacaktır. Yani USB belleğin okuma hızı 30 diyelim SSD yazma hızı 500.
Sizin USB’den SSD’ye kopyalama hızınız 30 olacaktır. Arada hız düşer bu düşme sebebi kopyaladığınız dosyanın içindekilerin dosya türü, boyutu gibi etmenlere bağlı olarak dalgalanabilir.

Kopyalarken aynı diske hem okuyup hem yazıyor bir miktar yavaşlama kaçınılmaz. Ben sıralı okur yazar diye 200-250 mb/s bekledim ama küçük parçalar halinde kopyalıyor sanırım.

Dosya Ekleri

• Ultra2.JPG
    Ultra2.JPG
    48,8 KB · Görüntüleme: 61
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı