SanDisk Ultra M.2 NVMe 3D SSD nasıldır?

SanDisk Ultra yerine Samsung 970 Evo Plus alsan daha mantıklı değil mi ya da 860 Evo.

Samsung SanDisk'den 500 TL daha pahalı, hız farkı var ama aradığım hız değil, SanDisk'in hızı yeterde artar bile. Yalnız şu an kararsızım. 3 yıllık PC topladım işlemci R5 3600 ekran kartı RTX 2060 .Allah ömür verirse 3 yıl sonra o anki pisyasadaki en üst seviye PC toplamak için birikim yapıyorum. Şimdilik 250 GB bir SSD mi alsam yoksa şimdiden 1 yada 2 TB iyi bir SSD mi alim vs düşünüyorum.

Samsung SanDisk'den 500 TL daha pahalı, hız farkı var ama aradığım hız değil, SanDisk'in hızı yeterde artar bile. Yalnız şu an kararsızım. 3 yıllık PC topladım işlemci R5 3600 ekran kartı RTX 2060 .Allah ömür verirse 3 yıl sonra o anki pisyasadaki en üst seviye PC toplamak için birikim yapıyorum. Şimdilik 250 GB bir SSD mi alsam yoksa şimdiden iyi bir SSD mi alim vs düşünüyorum.
İhtiyaçlarını sen bilebilirsin. 250 alırım ona işletim sistemini kurarım belki 1 2 tane de oyun yüklerim. Diğer her şeyi HDD'de tutarım yeterli olur diyorsan tercih senin. Yine de tavsiye pek etmem. Şimdi 500 alırsan 3 yıl sonra da belki 1 TB'lık bir şey alırsın. HDD varsa onu çıkartır 2 SSD'yi kullanırsın. İstersen HDD'yi de harici disk olarak yaparsın. Tabi HDD var diye söylüyorum. HDD yoksa zaten 250 GB yeterli gelmeyecektir.

Son düzenleme:
İhtiyaçlarını sen bilebilirsin. 250 alırım ona işletim sistemini kurarım belki 1 2 tane de oyun yüklerim. Diğer her şeyi HDD'de tutarım yeterli olur diyorsan tercih senin. Yine de pek etmem. Şimdi 500 alırsan 3 yıl sonra da belki 1 TB'lık bir şey alırsın. HDD varsa onu çıkartır 2 SSD'yi kullanırsın. İstersen HDD'yi de harici disk olarak yaparsın. Tabi HDD var diye söylüyorum. HDD yoksa zaten 250 GB yeterli gelmeyecektir.

Sistem 250 GB bir SSD'ye kurulu zaten. 2 tane de 2 TB'lik HDD'de var ama oyunların hızlı açılması için SSD almak istiyorum. Sistemi kurduğum SSD'ye oyun kurmak istemiyorum. 3 yıl sonra en üst düzey PC toplayacağım için şimdiden iyi bir SSD mi yoksa idarelikten bir SSD mi düşünüyorum ilgilendiğin için teşekkürler.

Sistem 250 GB bir SSD'ye kurulu zaten. 2 tane de 2 TB'lik HDD'de var ama oyunların hızlı açılması için SSD almak istiyorum. Sistemi kurduğum SSD'ye oyun kurmak istemiyorum. 3 yıl sonra en üst düzey PC toplayacağım için şimdiden iyi bir SSD mi yoksa idarelikten bir SSD mi düşünüyorum ilgilendiğin için teşekkürler.
Alabiliyorsan 500 almanı öneririm. Ama o kadar imkanım yok, günü kurtarsın zaten fazla oyun kurmuyorum bana her türlü yeter diyorsan tercih senin. 250 GB olan SSD zaten 232 GB boyutlarında. Artık oyunlar çok fazla yer kaplıyor.

Ürün WD Blue SN550 ile aynı bu arada, isimleri farklı sadece. "D" seviye, DRAM-less bir SSD.

500GB için biraz daha ekleyip A2000 alırdım. 250GB olanları zaten aynı fiyattalar.

500GB olarak uygun fiyatlı SATA Ultra 3D var bir de, ona da bakmak isteyebilirsin.

Alabiliyorsan 500 almanı öneririm. Ama o kadar imkanım yok, günü kurtarsın zaten fazla oyun kurmuyorum bana her türlü yeter diyorsan tercih senin. 250 GB olan SSD zaten 232 GB boyutlarında. Artık oyunlar çok fazla yer kaplıyor.

Şu an 10.000 TL biriktirdim. Kafamı karıştıran aslında dolar şimdi iyi bir SSD alsam 3 yıl sonra üst düzey PC topladığımda dolar düşmüş olursa milyarlar harcadığım SSD o gün çok ucuzlamış olur tam tersi dolar daha da artarsa şu an almadığıma pişman olurum :)

Şu an 10.000 TL biriktirdim. Kafamı karıştıran aslında dolar şimdi iyi bir SSD alsam 3 yıl sonra üst düzey PC topladığımda dolar düşmüş olursa milyarlar harcadığım SSD o gün çok ucuzlamış olur tam tersi dolar daha da artarsa şu an almadığıma pişman olurum :)
O zaman sende paranı dolar olarak tut. Düşme çıkmasıyla uğraşmazsın :) doların da düşme ihtimali yok. Kısa dönemsel düşüşler dışında hep yükselir. Ama tabi bazı teknolojiler ilerlediğinde fiyatlarında düşüşler olabiliyor. SSD gibi.

Bende bunu düşünüyordum fakat biraz baktıktan sonra gördüm ki Sandisk'in bu SSD'si aslında Western Digital'e ait.
WD - SanDisk Ultra M.2 NVMe™ 3D SSD

Western Digital'in bu piyasa da ne kadar zamandır olduğu bariz yani WD'ye de güvenilmez diyen adamda bir gariplik vardır.
Onun dışında DRAM-less yani DRAM bulunmayan bir SSD olmasından söz edilmiş ama bence bu bütçe dahilinde çok normal bir durum ve DRAM-less SSDlere karşı söylenen argümanların çoğunun gereksiz olduğu da bir gerçek. Workstationlar hariç home-user yani genel son kullanıcı için DRAM-less SSD almak gayet normal bir şey.

Sonuç olarak bende şu an bu SSD'yi sipariş veriyorum.

Düzenleme: Ayrıca böyle bir kısım gördüm
1611371873027.png

Bu bile gayet güven veren bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı