SANDISK Ultra Plus 256 GB SSD Kullanıcı İncelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Merhabalar. Bu hafta size sıklıkla sorduğunu SSD’ler hakkında çok kapsamlı bir inceleme sunuyorum.
Geçtiğimiz ay Radeon R9 270x incelemesi ile büyük beğeni toplayan DH forumundan sevgili arkadaşım Redstone’un hazırladığı Sandisk Ultra Plus 256 GB SSD incelemesini beğeninize sunuyorum
……………………………………………………………………………………..
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar ve iyi forumlar.Bugün incelememe konuk olan ürün; SANDISK firmasının SSD pazarında bizlere sunmuş olduğu ULTRA PLUS serisinin 256GB depolama kapasitesine sahip olan modeli.Hepimizin bildiği gibi SSD günümüz şartlarında her bilgisayarda bulunması gereken bir donanım unsuru halini almış durumda.Ancak; piyasaya çıktığı ilk zamanlarda yüksek fiyatlarından ötürü pek çok bilgisayar kullanıcısının bilgisayarında kullanmaktan mahrum kaldığı bir ürün olarak anılıyordu.Tabiki bu fiyatlarda üretim maliyetinin etkisi çok büyüktü.HDD ile karşılaştırıldığında, SSD’ leri depolama olarak kullanmak hayaldi ve bir süre daha öyle kalacak gibi görünüyor.Ancak; şu günlerde fiyatları yavaş yavaş makul seviyelere inme eğiliminde.Buna bağlı olarak bende geçen gün 256GB’ lık incelememe konuk olan ürünü eskiye nazaran uygun bir fiyatla satın aldım.
Bu kısa ve sanki final tadı veren yazımızdan sonra isterseniz şimdi SSD’ mizin teknik özellik tablosu ile incelememize giriş yapalım.

Tabloyu paylaşmadan önce elimdeki satın almış olduğum ürünün kodunu belirteyim ve yukarıdaki serinin içerisinde yerini görmüş olalım.

SDSSDHP-256G-G25 – 256 GB SSD

TEKNİK ÖZELLİK TABLOLARI:







İnceleme Tarihindeki Satış Fiyatı: 164,59 USD +KDV (399 TL)

Buradaki tablolardan görüleceği üzere; ” Marvell SS889175 ” kontrolcüsünü kullanan SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD, ” 19 nm Toggle Mode eX2 ABL MLC NAND ” flaş bellek kullanıyor.Ayrıca ” 128MB DDR2 800 SD RAM ve SLC Nand nCache cachle bellek ” sahibi olan SSD, Sata 3 (6Gbit/sn) arabirimini kullanıyor.Tablolara göre; sıralı okuma performansıyla saniyede 530MB değerine ulaşıyor ve sıralı yazma hızıyla da 445 MB/s’ ye ulaşan SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD bakalım kendi yapmış olduğum performans testlerinde nasıl değerler alacak ?

Bunlara ek olarak; SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD 3 yıl garanti süresi ile gelmekte.



Teknik bilgiler ve detaylardan sonra yavaş yavaş SSD’ mizin kutusunu açmaya başlayalım.



KUTU İÇERİĞİ:

Şimdi ise SSD’ mizin kutu içeriğine bir göz atalım, kutu içerisinde bizlere sunulmuş olanlar:

- SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD
- 7 mm’ den 9 mm’ ye çevirici aparat
- Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi.






Kutu içeriği kısmında gördüğümüz üzere; SSD’ miz gayet korunaklı bir şekilde gelmekte.Plastik – naylon karışımı bir çerçeve içerisine oturtulmuş ve elektrostatik bir aygıt olduğu için buna uygun koruyucu bir poşet içerisine koyulmuş.Poşetin açma bandında da gerekli uyarılar belirtilmiş.Ancak; görüldüğü üzere benim satın aldığım ürün, sonu ” G25 ” kodlu olduğu için kutu içeriği yönünden oldukça zayıf kalmış durumda.

NOT: Almış olduğum ürün sonu ” G25 ” kodlu ürün olduğundan dolayı piyasada ” Notebook SSD’ si ” tabiriyle geçmektedir. ” G26 ” kodlu olan diğer üründe yukarıdaki kutu içeriğine ek olarak; ” 2.5” – 3.5” dönüştürücü aparat ve SATA kablosu gelmektedir (bunu zaten incelemenin en başında ULTRA PLUS ailesini tanıtırken de tablo yardımıyla dile getirmiştim).

YAKINDAN BAKIŞ:

Yukarıda bahsettiklerimden sonra asıl konumuz olan SSD’ mizi yakından inceliyoruz.





7 mm kalınlığı ve plastik dış yüzeyi ile gelen SANDISK ULTRA PLUS gerçekten fotoğraflarındaki halinden oldukça küçük durmakta.Akabininde 58 gr ağırlığı ile gerçekten çok hafif ve ek olarak HDD’ lere göre ısınma durumuda oldukça az.Bugünlerde havanın soğuk olmasının etkiside var tabi ama; yük altında değilken 25 C , yük altındayken (yaptığım testlerde) 30 C gibi bir değere sahip.



(Bu fotoğraf www.eteknix.com sitesinden alıntıdır.)

Plastik yüzeyi açtığımızda da çok çok daha ufak bir yapı ile karşılaşıyoruz.Gerçekten bu kadar küçük boyutlarda bir donanımın sistemlerimizin hızındaki en belirleyici unsur olduğuna inanmak güç.



(Bu fotoğraflar (SSD’ nin içi) www.hardcrop sitesinden alıntıdır.)

Teknik özellik tabloları, kutu içeriği ve yakından bakıştan sonrada herkesin merakla beklediği kısım olan performans testlerine geçelim.





PERFORMANS TESTLERİ:

TEST SİSTEMİ:

Anakart : MSI Z77A – GD55
İşlemci : INTEL CORE i5 3570K 4.3 GHZ
Ekran Kartı : INTEL HD 4000 GRAPHICS
Bellek : CORSAIR 8GB (2*4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9
Kasa : CORSAIR CARBIDE 400R
Psu : CORSAIR HX 850W V2 80+ GOLD
İşletim Sistemi : WINDOWS 7 ULTIMATE x64 SP1

WINDOWS Derecelendirme Puanı:


ATTO Disk Benchmark:



AS SSD Benchmark:



Crystal Disk Mark:



HD Tune Pro 5.50:



AIDA 64 Extreme Edition:

1) Read Test Suite , 2) Linear Read , 3) Random Read , 4) Buffered Read , 5) Average Read Access



(Vakit bulduğumda; WINDOWS Açılıp Kapanma Süresi , Dosya Kopyalama Hızı – Süresi , başka testler vs. eklenebilir.Bu konuyla alakalı sorularınız olursa incelemenin altında yanıtlayabilirim.)

SONUÇ ve KAPANIŞ:

Performans testlerinden de gördüğümüz üzere; SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD, indirim zamanları 370 – 400 TL bandında bulunabildiği de düşünüldüğünde gerçekten fiyatı ile hakkını verdiğini gösteriyor.Piyasada yaygın olarak kullanılan ” MLC NAND ” flaş bellek kullanması da ömrünün ortalama bir düzeyde (normal bir kullanıcı için çok çok uzun bir süre) olduğu hakkında bize bilgi veriyor.Bilgisayarını hızlandırmak isteyen HDD’ lerden bıkmış olan kullanıcıların ve akabininde 32 , 64 , 128 GB SSD kullanıcılarının da daha yüksek boyutlu bir SSD’ ye terfi etmesi için piyasadaki güzel, mantıklı ve F/P oranı yüksek bir seçenek halini alıyor.

Alacak olan arkadaşlara gönül rahatlığı ile önerebileceğim bir SSD’ dir.

Teşekkürler.​
 
Çok profesyonel bir inceleme olmuş. Belirttiğiniz gibi açılış kapanış sürelerini de öğrenirsek tadından yenmez
 
Güzel inceleme olmuş. SSD candır ama biz daha HDD alamadım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…