Sanırım Cyberpunk 2077'yi sevdim

Ana hikaye dışında oyun bir şeye benzemiyor açıkçası. Yan görevler leş. Hikaye dışında oyunda yapılacak pek bir şey yok. COD oynuyormuş mantığıyla oturup oynarsan eğlenceli gelebilir. Fazlasını bekliyorsan beğenmezsin oyunu.

Ana hikaye dışında oyun bir şeye benzemiyor açıkçası. Yan görevler leş. Hikaye dışında oyunda yapılacak pek bir şey yok. COD oynuyormuş mantığıyla oturup oynarsan eğlenceli gelebilir. Fazlasını bekliyorsan beğenmezsin oyunu.

Benim zaten hiçbir beklentim yoktu oyunu oynarken. O yüzden eğlendim bayağı. Fakat dersen 1 hafta sonra ne hatırlarsın bu oyundan hiçbir şey derim çünkü oyunda akılda kalıcı ne bir karakter var ne de bir olay örgüsü var. Deus Ex evreni kesinlikle çok daha ilginç Cyberpunk evreninden.

Güzel oyun ama hâlâ düzeldiğini söylemek zor 1.5 yamasından sonra daha fazla bug yaşadım.
Mesela iç içe spawn olan araçlar, düz yolda giderken aniden araç spawnlanması, savaş ortasında düşmanların t duruşna geçmesi vb.

Güzel oyun ama hâlâ düzeldiğini söylemek zor 1.5 yamasından sonra daha fazla bug yaşadım.
Mesela iç içe spawn olan araçlar, düz yolda giderken aniden araç spawnlanması, savaş ortasında düşmanların t duruşna geçmesi vb.

T duruşu dışında diğer bahsettiğiniz sorunlar çok ufak şeyler aslında. Bana ise hiç denk gelmedi diyebilirim. Gelse görürdüm çünkü hiç hızlı seyahat kullanmadım oyunda ama araç kullanmak gerçekten bir noktadan sonra işkenceye dönüşüyor. Motor kullanmak daha zevkli. Araba kontrolleri kesinlikle berbattı.

Oyunu oynamak için 1,5 yıl bekledim ve en sonunda 1.5 yamasıyla beraber oynamaya başladım. 1.31 yaması ile aslında oynayacaktım 1.5 haberini duyunca bırakmıştım. 40 saatlik oynanış süresi ardından daha oyunu bitirmedim çünkü ana hikaye bittikten sonra oyun devam etmediği için yan görevlere kasıyorum. Ayrıca oyunu yeni başlayanlara ya da başlayacaklara tavsiyem bütün yan görevleri yapmaya çalışın çünkü yan görevler final görevini etkiliyorlar. Neyse işte oyunu oynadım ve hala problemlerinin olduğunu gördüm ama içerik olarak artık oynanacak kıvama gerçekten geldiğini ve oynarken gerçekten eğlendiğimi fark etmeye başladım. Bu oyunun hiçbir zaman meraklısı olanlardan değildim. Ayrıca 40 saat oynadım ama hikaye gerçekten vasat ile ortalama arasında gidip geliyor. Ek olarak hiçbir karakter de ilginç değildi. Ona rağmen ben eğlendim. Çünkü oynanış eğlenceliydi. Kısacası arkadaşlar onca zaman bekledim ve beklediğime değdi. Artık bir 2 yıl sonra falan tekrar dönerim oyuna ne alemde diye merak edersem ama şu an oyunu gerçekten merak edenleriniz varsa ancak hala şüphelerinden dolayı oynayamıyorsalar beklemenizin gerekmediğini söylemek isterim ve şu an oynayabilirsiniz artık oyunu. Bir Witcher 3 asla olamayacak ama artık en azından hakkında Meme'ler yapılacak kadar berbat bir oyun değil.

Oyun buglar ile dolsa bile görmezden geldim şahsen istediğim eğlenceyi verdi bana istediğim o Cyberpunk havasını ama ana hikaye çabuk bitti yani ben böyle beklemiyordum resmen daha uzun sürmesini ve hikayenin gidişatını biz belirleseydik iyi olurdu.

Ben ana hikayeden gayet memnunum. Keşke daha tatmin edici bir uzunluğa sahip olsaydı. Umarım hikayeli DLC görevleri falan gelir Witcher 3'teki gibi. Çünkü bu kadar büyük bir şehir için sadece 20 saat süren kısacık ana hikaye komik kalıyor cidden.

Oyun buglar ile dolsa bile görmezden geldim şahsen istediğim eğlenceyi verdi bana istediğim o Cyberpunk havasını ama ana hikaye çabuk bitti yani ben böyle beklemiyordum resmen daha uzun sürmesini ve hikayenin gidişatını biz belirleseydik iyi olurdu.

Seçimler çok yüzeysel kalmış zaten. Doğru düzgün bir şeye etki eden seçim yaptığımı şu ana kadar hiç hatırlamıyorum oyunda. Ufak tefek basit seçimler yaptırıyor. Fakat seçim yaptırması için ortada derin bir hikaye kurgusu olması lazım ve hikayeye bakarsak çok kısıtlı bir malzeme var. Bu hikayeyle en fazla bu kadarı olurmuş. Yan içeriklerle beraber oynadığın zaman 40-50 saat arası sürüyor oyun ve yeterli geldi bana. Doğrudan ana hikaye görevleriyle ilerlemek zaten mantıklı değil konuda bahsettiğim gibi yan görevler ana görevleri etkiliyor.

T duruşu dışında diğer bahsettiğiniz sorunlar çok ufak şeyler aslında. Bana ise hiç denk gelmedi diyebilirim. Gelse görürdüm çünkü hiç hızlı seyahat kullanmadım oyunda ama araç kullanmak gerçekten bir noktadan sonra işkenceye dönüşüyor. Motor kullanmak daha zevkli. Araba kontrolleri kesinlikle berbattı.

Araç kontrolleri aşırı berbat bence sanki ping varmış gibi hissetiriyor.

Araç kontrolleri aşırı berbat bence sanki ping varmış gibi hissetiriyor.

Düz yolda kendi kendine kayıyor arabalar. Hayır yıl olmuş 2077 160'la falan gidiyorum düz yolda dengem bozuluyor hemen. Araç kontrolleri gerçekten CDPR'nin acemiliğine denk gelmiş. Keşke GTA'da falan çalışan birilerinden tavsiye falan alsalarmış.

Düz yolda kendi kendine kayıyor arabalar. Hayır yıl olmuş 2077 160'la falan gidiyorum düz yolda dengem bozuluyor hemen. Araç kontrolleri gerçekten CDPR'nin acemiliğine denk gelmiş. Keşke GTA'da falan çalışan birilerinden tavsiye falan alsalarmış.

Bazı arabalardan ben bizzat uzak durdum sırf bu kayışlar yüzünden. Type 66'ların alayı kayıyor ve çok fazla çeşidi var.

Caliburn, Shion Coyote, Kusanagi CT-3X ve Quadra Turbo-R V-Tech kullanması en zevkli ve hızlı araçlar geldi bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı