Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fatır suresi 45.ayet: Allah, insanları yaptıkları yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde ayaklarının üstünde bir tek canlı kalmazdı. Fakat onları belli bir süreye kadar erteler. Süreleri dolunca... Allah, kullarını elbette görmekte.

Doğru yoldasınız. Kur'an'ı okudukça ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Ailede birilerine söylemek sıkıntı yaratabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.

Şu an yaşadığım hayatımda senin gibilerine ihtiyacım yok. ''Sonraki hayatına'' hazırlanırken dikkat et toprak olup gitmeyesin.
Olur hocam. Toprak olmak için yaşıyoruz demek ki. İslam uydurma bile olsa gördüğüm en iyi uydurma olurdu. En azından ineğe falan tapmıyoruz, ya da aç kalınca yiyeceğimiz, kendi ellerimizle yaptığımız şeye tapmıyoruz.

Tanrıya insan özellikleri yüklemek onu küçültür, kısıtlar, insanlaştırır. Adil, zalim, merhametli... Bunların hepsi insanlar tarafından başka insanlar için uydurulmuş şeyler. Tanrı bunların hiçbiri olmayacağı gibi senin ne yaptığını neden umursasın? Sen bir karınca başkalarını öldürüyor mu diye düşündün mü hiç?

Hocam alıntıladığım mesaja bakın ben sizin taraftanım.

Tuhaf bir bakış. Katılmıyorum.

Bana göre de bilim yanlış. Kuran çok daha mantıklı. Bilim kaç kez yanıldı bunda da yanılabilir. Tek düşünceniz buysa tekrar düşünün derim. Tabi ki karar sizin sonuçta İslam da zorlama yok.
Bilim zaten teoriler ile gelişen bir şey. Sen İslamı teoriyle geliştiremezsin. Geliştirirsen değiştirmiş olursun. Bilim yanıldı diye İslam doğru olacak diye bir şey de yok ki.

Eğer yoksa inanlar koca bir ömrü çöp etmiş olmazlar mı?
Ne anlamda çöp ediyoruz biz hayatımızı söyler misin?
Senin açından baktığım zaman ben günde 5 kere elimi ayağımı yıkıyorum, 3-5 hareket yapıyorum. Bunlar hayatı çöp mü ediyor? Oruç tutup otofaji yapıyorum, içki-sigara içmiyerek sağlığımı koruyorum, sadaka-zekat verip sosyal oluyorum... Çöp mü oluyorum?
Yoksa Allah yok, din yok deyip kanun-kural tanımayan anarşistler mi dünyayı bizden daha çok çöp ediyorlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…