Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki size de dünyada bu kadar kötülük varken bunların cezalandırılmaması garip gelmiyor mu? Mesela ben birini öldüreceğim beni bulamayacaklar ve bu benim yanıma kâr kalacak. Veya kadına şiddet uyguluyor ve serbest bırakılıyor ve bu olay cezasız kalıyor. Sizce bu saçma değil mi?
Fatır suresi 45.ayet: Allah, insanları yaptıkları yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde ayaklarının üstünde bir tek canlı kalmazdı. Fakat onları belli bir süreye kadar erteler. Süreleri dolunca... Allah, kullarını elbette görmekte.

Merhaba. Ben bundan yaklaşık 2 ay önce Ateizim ile ilgili bir video izledim. Eğer bir Tanrı'ya inanıyorsak onun her dediğinin doğru olması gerek değil mi? Mesela Kur'an'da evrimin olmadığını, hepimizin ortak atadan (yani Hz. Adem ve Hz. Havva'dan) geldiğimiz yazıyor. Yani Allah'ın dedikleri bilimle ters düşüyor. Ben burada bilimi seçtim.
Bu 2 ayda gerçekten benim psikolojim çok değişti. Sürekli kendimi sorguluyordum. Kendime hep şunları soruyordum; "Sen Müslüman mısın yoksa Ateist mi? Ya doğrusu Müslümanlıksa? Hemen kendine gel sen muhafazakar Müslüman bir ailenin Müslüman kızısın, kesinlikle koyu bir Müslüman olmalısın!" Hep bu düşünceleri erteliyordum. Hep "bu akşam oturup, düşüneceksin ve doğru kararı vereceksin." diyordum kendi kendime. İnanın geceleri sırf bu düşünceler yüzünden gözüme uyku girmiyordu. Uyuduğumda da rüyalarım hep bununla ilgiliydi.
Bir kaç defa anneme bu konu hakkında danışmak istedim. Annem muhafazakar bir Müslüman. Ama beni bu yaşıma kadar "Yok kapan, yok şöyle giyinme, böyle giyin" diye zorlamadı. Annem çok anlayışlıdır benim bu karırımı anlayışla karşılar diye düşünüyorum. Bu gece onunla kesinlikle konuşacağım. Eğer konuşunca bir gelişme olursa yazarım buraya. Annemin aksine babama söylemeli miyim hiçbir fikrim yok. Çünkü babam çok garip bir adam. Ya beni anlayışla karşılayabilir ya da bir daha evlat olarak yüzüme bakmayabilir. Bu yüzden babama söylemeyeceğim, anneme de söylememesi için rica edeceğim.
Sanırsam benim Ateist olduğumu sadece annem ve kardeşim bilecek. Arkadaşlarıma kesinlikle söylemeyeceğim. Çünkü ben çoğu kişinin ailesini tanıyorum. "Bu kız Ateist, aman kızım/oğlum bunula konuşma, Allah korusun yanlış etkilenirsin." gibi söylemlerde bulunacaklar. Sanki "Pudra şekeri" çekiyorum. Sanırsam reşit olana kadar kimseye söylemeyeceğim. Din derslerinde yine Kur'an okuyacağım.
Ben şu anda 13 yaşındayım. Çoğunuz şöyle diyecek "O yaşta ki bir çocuğun kendi başına böyle bir karar vermesi çok zor bir olasılık." ama bu kesinlikle benim kendi hür irademle verdiğim bir karardır. Bir insanın senelerdir inandığı bir şeyin gerçek olmadığını düşünmesi o kadar iç acıtan bir duygu ki... Burada benim en üzüldüğüm şey öbür dünyadaki adaletin gerçek olmayışı(Ama bana göre). Ama ben yine de herkese saygı duyacağım, ister Müslüman ister Yahudi olsun. Buraya yazmak beni o kadar rahatlattı ki bilemezsiniz. Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Doğru yoldasınız. Kur'an'ı okudukça ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Ailede birilerine söylemek sıkıntı yaratabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.

Şu an yaşadığım hayatımda senin gibilerine ihtiyacım yok. ''Sonraki hayatına'' hazırlanırken dikkat et toprak olup gitmeyesin.
Olur hocam. Toprak olmak için yaşıyoruz demek ki. İslam uydurma bile olsa gördüğüm en iyi uydurma olurdu. En azından ineğe falan tapmıyoruz, ya da aç kalınca yiyeceğimiz, kendi ellerimizle yaptığımız şeye tapmıyoruz.

Peki size de dünyada bu kadar kötülük varken bunların cezalandırılmaması garip gelmiyor mu? Mesela ben birini öldüreceğim beni bulamayacaklar ve bu benim yanıma kâr kalacak. Veya kadına şiddet uyguluyor ve serbest bırakılıyor ve bu olay cezasız kalıyor. Sizce bu saçma değil mi?
Tanrıya insan özellikleri yüklemek onu küçültür, kısıtlar, insanlaştırır. Adil, zalim, merhametli... Bunların hepsi insanlar tarafından başka insanlar için uydurulmuş şeyler. Tanrı bunların hiçbiri olmayacağı gibi senin ne yaptığını neden umursasın? Sen bir karınca başkalarını öldürüyor mu diye düşündün mü hiç?

Fatır suresi 45.ayet: Allah, insanları yaptıkları yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde ayaklarının üstünde bir tek canlı kalmazdı. Fakat onları belli bir süreye kadar erteler. Süreleri dolunca... Allah, kullarını elbette görmekte.

Hocam alıntıladığım mesaja bakın ben sizin taraftanım.

Hayır, dikkat edersen dinlerin tanrıya atfetikleri özelikleri ateistbilim doğaya atoma vermiştir bilimin tanrısı doğadır tabiattır, hatta belgelselerde bile tabiatananın merhametli olduğu sınırsız besin verdiği anlatılmıştır.
Tuhaf bir bakış. Katılmıyorum.

Bana göre de bilim yanlış. Kuran çok daha mantıklı. Bilim kaç kez yanıldı bunda da yanılabilir. Tek düşünceniz buysa tekrar düşünün derim. Tabi ki karar sizin sonuçta İslam da zorlama yok.
Bilim zaten teoriler ile gelişen bir şey. Sen İslamı teoriyle geliştiremezsin. Geliştirirsen değiştirmiş olursun. Bilim yanıldı diye İslam doğru olacak diye bir şey de yok ki.

Eğer yoksa inanlar koca bir ömrü çöp etmiş olmazlar mı?
Ne anlamda çöp ediyoruz biz hayatımızı söyler misin?
Senin açından baktığım zaman ben günde 5 kere elimi ayağımı yıkıyorum, 3-5 hareket yapıyorum. Bunlar hayatı çöp mü ediyor? Oruç tutup otofaji yapıyorum, içki-sigara içmiyerek sağlığımı koruyorum, sadaka-zekat verip sosyal oluyorum... Çöp mü oluyorum?
Yoksa Allah yok, din yok deyip kanun-kural tanımayan anarşistler mi dünyayı bizden daha çok çöp ediyorlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı