Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arabistan bile marsa araç gönderdi. Biz hala çomar diye dalga geçelim. Birleşik Arap Emirlikleri yıllardır türklerin uyguladığını uyguladı. Dünyada reklam oldu.

Bilim de aynı şeyi diyor ama neyse. Bir insan gerçekten müslüman olursa doğruya yönelir. Onlar sözde müslümanlar ne yazık ki. Müslüman diye insan üstün olmuyor. Çalışmak ve başarmak gerekiyor. Müslümanlar çalışıp uğraşmadıği sürece bir şey olmaz.

Dünya'da resmi dini "Müslüman" olan ve halkının çoğunlu "Müslüman" olan ülkelere bakın. İslam alimlerini kutlarım, gerçekten bilim, matematik ve fizik alanlarında büyük işler keşifler yapmışlar, başarı başarıdır benim için kimin yaptığı fark etmez. Peki telefona gavur malı diyen dayılar var. Hristiyanlar buldu yaptı onu diyenler var. Onlara ne dersin? Arap yarımadasında Müslümanlık ortaya çıktı değil mi? Evet, orada çıktı. Oradakiler bile öyleyken yani onların iyi durumda olduklarını düşünmüyorum kısaca. Eskiye bakmam ben, günümüze bakıyorum. Uzay için de bir şeyler yapıyorlar onlar için de tebrik ediyorum. Fakat insanların başarısını dine göre ayırmak mantıklı değil. Bu arada genelleme yapmayın. Bilim'e hayran insanlar din veya ırka bakmazlar başarıda, buluşlar da ve keşiflerde.

O ülkeler başka ülkeleri yağmalamadığı ve sömürmediği için olabilir mi?

1-Müslümanlık gaflate düşenleride uyarmıştır. Bu kişiler halen gaflate düşmüştür.
2-Müslümanlık adaleti ve eşit olmaya savunduğu için müslüman bir süper güç olan devlet yok.
3-Bu ayette yani tarık suresinde söylenen ayette tespih yapılmıştır. Sadece o kısmı değil geri kalanı da okuyun.

Hocam şu an tüm Müslüman arkadaşlar toplanmışlar tabiri caizse senin içinden geçiyorlar, ama ben yine de sana iyi şanslar diliyorum.

Tartışmanın sonu bir yere varmayacak, onlar kendilerini İslam'a inanmaya şartlandırmışlarsa sürekli inançlarını savunacaklar ve senin dediklerini duymayacaklar bile.
Verdiğin örnek çok saçma. Dünyadaki tecavüz, alkol, uyuşturucu, dolandırıcılık, fuhuşun çoğunluğunun müslüman olmayan "medeni ülkeler"de olması?
Emin misin?
Bak tartışmaya girmeyecektim ama yine de gireyim dedim.
Japonya'ya bakar mısın lütfen?
Bir de Türkiye'ye bak ve farkı gör.

Türkiye, çoğunluğu Müslüman bir ülke ama Kadın cinayetleri, Tecavüz, uyuşturucu, dolandırıcılık bitmiyor bu ülkede.
Ya açıp iki araştırma yapsan böyle bir cümle kurmayacaksın, Din ile Ahlakın bir alakası yok.

Ha Dinini yaşayan daha ahlaklı olur, ama bundan "İnançsız medeniyetler ahlaksız, dengesiz." algısı çıkaramazsın.

Oradaki süper arkadaşlar ile İslam arasında bağlantı mı kuruyorsun?

Hocam işte gerçek müslüman dünyada çok çok az var. Yani ben onları göremiyorum ki onları örnek alayım veya benimseyeyim. Zaten hemen hemen her din aynıdır.

Kuranda evrim olmadığı yazmıyor ki? nasıl okumuşsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…