Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dünya'da resmi dini "müslüman" olan ve halkının çoğunlu "müslüman" olan ülkelere bakın. İslam alimlerini kutlarım, gerçekten bilim, matematik ve fizik alanlarında büyük işler keşifler yapmışlar, başarı başarıdır benim için kimin yaptığı fark etmez. Peki telefona gavur Mali diyen dayılar var. Hristiyan'lar buldu yaptı onu diyenler var. Onlara ne dersin? Arap yarımadasında müslümanlık ortaya çıktı değil mi? Evet, orada çıktı. Oradakiler bile öyleyken yani onların iyi durumda olduklarını düşünmüyorum kısaca. Eskiye bakmam ben, günümüze bakıyorum. Uzay için de bir şeyler yapıyorlar onlar için de tebrik ediyorum. Fakat insanların başarısını dine göre ayırmak mantıklı değil. Bu arada genelleme yapmayın. Bilim'e hayran insanlar din veya ırka bakmazlar başarıda, buluşlar da ve keşiflerde.

O telefona gavur Malı diyen dayıların suçu bir dini kötüleyen insan dinin ta kendisi olmuyor biraz okuyup öğrenip gelin 2 kelimenizden 2 side yanlış lütfen araştırın ya da boş verin ne haliniz varsa görün ben sizi İslam'a davet ediyorum gelirseniz gelin gelmezseniz siz bilirsiniz senin seçimin.

Gerçek müslüman kim peki? Ben göremiyorum gerçek müslümanı.

Kardeşim bak, bir din var ortada bunu harfiyen uygulayanı az, geneli "sözde" diye tabir ettiğimiz kişiler. Sen bu dini uygulayanlar yanlış uyguluyor diye bu dine yanlış diyemezsin. Benim bir sürü tanıdığım var dinini layığıyla yerine getiren.

Müslümanlık insanı doğruya yönlendirir derler. Onların yaptıkları doğru mu peki? Şuna ne dersin? Dünya'da gelişmemiş ülkelerin ve yıllardır güya gelişmekte olan ülkelerin çoğunluğu da müslüman.

İnsanların başarısını dine göre ayırmak mantıklı değil. Bu arada genelleme yapmayın. Bilim'e hayran insanlar din veya ırka bakmazlar başarıda, buluşlar da ve keşiflerde.

Bayağı ironik cümleler.

Hocam şu an tüm Müslüman arkadaşlar toplanmışlar tabiri caizse senin içinden geçiyorlar, ama ben yine de sana iyi şanslar diliyorum.

Tartışmanın sonu bir yere varmayacak, onlar kendilerini İslam'a inanmaya şartlandırmışlarsa sürekli inançlarını savunacaklar ve senin dediklerini duymayacaklar bile.
Kendi dinimi neden savunmayayım. İslam ekip oyunu değil herkes kendi ayağından asılacak. Ama dinime göre de anlatıp söylemem lazım.

Hocam kafam karışık ya, deistlik de mantıklı bir yerden, ateistlik de aynı şekilde. İlla bir dinim olsaydı Hristiyan'lık olurdu. Adamlar rahat ya.

İlk başlarda benim de biraz karışıktı rahat bir din seçmek istemedim çünkü ne kadar rahat o kadar sorun ben de hem sık hem de ahlaklı bir din olan müslümanlığı seçtim (şu an müslümanım deyip ne günahlar işleyenler var)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı