SAP & ABAP Dili Öğrenme

ertugrulo17

Hectopat
Daha fazla  
Ben lise 4 öğrencisiyim. Sorum şu, stajerlik yaptığım fabrika daha yılbaşında SAP kullanmaya başladı ve kullanıcılara dağıtıldı ancak üstünden 2 yıl gibi bir süreç geçmiş. Bugün SAP uzmanlarıyla çok yakın bir sohbetimiz oldu ve birkaçı bana SAP uzmanı olmamı önerdi. Bu arada bilişim teknolejileri stajeri'yim.
Uzmanlara ''peki neden?'' dedim. Zevkli ve tatlı parası olduğunu söylediler ve bunun ardından aldıkları ortalama ücretleri söylediler haliyle ağzım açık bir vaziyette dinledim. Şimdi ben bu dili öğrenmek istiyorum ve bunun üzerine sertifika tamamlamak istiyorum. Üniversite hayatımda mümkün mü? Mümkümse nasıl mümkün açıklayabilir misiniz?Ha bu arada zaten meraklıydım şimdi tavan yaptırdılar :bıyık::bıyık:

Daha önünde en az 2 yıl sürecek bir üniversite yolu var. Gene de öğren ama şu anda tercih yapmak pek doğru bir karar olmayacaktır.

SAP/ABAP danışmanı arkadaşlar ne kadar çalıştıklarını ve geceleri-gündüzleri olmadığını da söylediler mi? :) Şu anda hevesle yaklaştığın için uzun çalışma saatleri vb. gibi etkenler sana pek etki etmiyor olabilir fakat uzmanlık alanını değiştirmek, gömlek değiştirmeye benzemiyor. Zor bir iş.

Üniversitede bu tip dilleri öğretmezler. Üniversite, kurs değildir. Sana gerekli bilgiyi verir, sen kendini geliştirirsin. Örneğin üniversitede "nesne yönelimli programlama" diye bir ders var. Bunu Java üzerinden gösterir kimi okullar, kimi okul C++ üzerinden kimi okul da C# üzerinden gösterir.
Dillerden ziyade kavramları öğrenirsen, çok daha yararına olacaktır.

Bana soracak olursan ben de sana Oracle DBA ol derim. Ya da Ruby on Rails programcısı ol derim. Benim aldığım veya bir arkadaşımın aldığı maaşı da paylaşırım seninle dilersen, sonrasında gene ağzın açık kalır :)
Yani bir platforma tutulu kalmak yerine, o platformu ne kadar iyi bildiğin de önemli.

Umarım dilediğin yerlere gelirsin.

Küçük de bir not düşeyim:
yanlış: stajer
doğru: stajyer

Programlama dili bilmek hiç bir zaman için önemli değildir ve parada kazandırmaz. Önemli olan C'de ekrana prinf yazıyorum, ekrana cıktı alıyorum, javada system.out.println yazıyorum ekrana çıktı alıyorum, C++da cout yazıyorum ekrana cıktı alıyorum. Ne oluyorda farklı komutlar yazıyorum ekranda aynı çıktıları alıyorum. Demek ki, arka planda keşisen bir takım kümeler var. Bu kümeleri anlamak daha iyidir.

Daha önünde en az 2 yıl sürecek bir üniversite yolu var. Gene de öğren ama şu anda tercih yapmak pek doğru bir karar olmayacaktır.

SAP/ABAP danışmanı arkadaşlar ne kadar çalıştıklarını ve geceleri-gündüzleri olmadığını da söylediler mi? :) Şu anda hevesle yaklaştığın için uzun çalışma saatleri vb. gibi etkenler sana pek etki etmiyor olabilir fakat uzmanlık alanını değiştirmek, gömlek değiştirmeye benzemiyor. Zor bir iş.

Üniversitede bu tip dilleri öğretmezler. Üniversite, kurs değildir. Sana gerekli bilgiyi verir, sen kendini geliştirirsin. Örneğin üniversitede "nesne yönelimli programlama" diye bir ders var. Bunu Java üzerinden gösterir kimi okullar, kimi okul C++ üzerinden kimi okul da C# üzerinden gösterir.
Dillerden ziyade kavramları öğrenirsen, çok daha yararına olacaktır.

Bana soracak olursan ben de sana Oracle DBA ol derim. Ya da Ruby on Rails programcısı ol derim. Benim aldığım veya bir arkadaşımın aldığı maaşı da paylaşırım seninle dilersen, sonrasında gene ağzın açık kalır :)
Yani bir platforma tutulu kalmak yerine, o platformu ne kadar iyi bildiğin de önemli.

Umarım dilediğin yerlere gelirsin.

Küçük de bir not düşeyim:
yanlış: stajer
doğru: stajyer

Söylediler gecen gündüzün karışıyor diyorlar.Ama şöyle düşündüm açıkta kalma olanağı çok düşük bir meslek ve de sevebileceğim bir meslek olduğunu düşündüm ve de hala düşünüyorum... o_Oo_O

Programlama dili bilmek hiç bir zaman için önemli değildir ve parada kazandırmaz. Önemli olan C'de ekrana prinf yazıyorum, ekrana cıktı alıyorum, javada system.out.println yazıyorum ekrana çıktı alıyorum, C++da cout yazıyorum ekrana cıktı alıyorum. Ne oluyorda farklı komutlar yazıyorum ekranda aynı çıktıları alıyorum. Demek ki, arka planda keşisen bir takım kümeler var. Bu kümeleri anlamak daha iyidir.

Dediğin doğru buna ek olarak kursu almayı düşündüğüm "MEDİASOFT Danışmanlık" zaten bu konuda bir dil bilmeni istiyor yani olmassa olmazı yüksek okul mezunu olacaksın,yabancı dil olacak ve de herhangi bilgisayar dilini bileceksin diyor ama en kötü koyon 8000 TL tutar istiyor :şaftıkaymış::şaftıkaymış::şaftıkaymış::şaftıkaymış:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı