Saphire Nitro RX 460 4 GB incelemesi

Ekran kartı gelir gelmez merak eden arkadaşlarımız için biraz inceleme yaptım.. Daha önceki ekran kartım R7 370 1 hafta kullanmıştım bobin ağlaması yüzünden iade etmiştim birkaç ay bekledim RX 460 nasip oldu R7 370den biraz daha iyi güç tüketimi 370'den baya az. Kartta bobin ağlaması var mı ?Derseniz şöyle söyleyim diyelimki ses sisteminin sesini sonuna kadar açtınız ama bilgisayardan kısık açtınız o zaman bobin ağlaması duyuluyor hepsinde var bu sorun ses sisteminin yada hoparlörünüzün sesini orta yaparsanız kesinlik bobin ağlaması diye bişey yok.
Forumda gördüm bir arkadaşımız fanının sesli olduğunu yazmış benim 2 gündür denediğim oyunlar- Rise of Tomb Raider -Far Cry 4- GTA 5-kesinlikle fan sesi duymadım , sistem boşta ve yükte fan sesi asla yok. Bir tek fan sesi şöyle var kasaya yeni taktınız driverleri kurmadınız o zaman kart sesli çalışıyor fanın sesli olduğunu diyen arkadaş bence driver kurmadan sese taktı kafayı...
Neyse gelelim resimlere güç tüketimi ve oyundan resimler
Önce sestemimden bahsedeyim. Aistemimi 2010 yılında 6 sene önce toplamıştım şu anda upgrade yapmaya gerek var mı ?Bilmiyorum ya da darboğaz yapar mı ? Yorumlarda belirtiniz... Sistemim 6 senedir asla sorun çıkarmadı beni üzmedi Asus marka anakart konusunda baya başarılı marka.
Intel de işlemcide öyle:
  • İşlemci: Intel i7 870 1156 pin 2.93ghz
  • Anakart: Asus P7H55/USB3
  • RAM: Corsair VENGEANCE 1600mhz 2x4gb c9
  • Harddisk: 120gb OCZ + 1tb wertern digital
  • Dvd okuyucu : Samsung 22x
  • Power supply: Aerocool 600 watt 80+

Sistem güç tüketimi ile başlayalım,monitör hariç prizden çekilen komple kasa güç tüketimi, sadece ekran kartı güç tüketimi test etme şansımız yok.
  • 1. Sistem boşta güç tütekimi masaüstünde 59 watt:
  • 2. Far Cry 4 1920x1080 ultra ayarlarda güç tüketimi:
  • 3. Far Cry 4 1920x1080 high ayarlarda güç tüketimi:
  • 4. Far Cry 4 1920x1080 ultra değerleri:
  • 5. Far Cry 4 1920x1080 high değerleri:
  • 6. Rise of Tomb Raider 1920x1080 High ayarlardaki Start benchmark testi:
  • 7. Burda ise sanırım yanlış kitap koymuşlar resimdeki ekran kartta HD6990 yazıyor:
jBj47D.jpg
ZYJLyo.jpg
NkWqqO.jpg
ZYJDqZ.png
B84ZBQ.jpg
2j520d.jpg
E3pYYA.jpg
VE6lJj.jpg
mE5PPR.jpg
kEJkkW.jpg
88Qgga.jpg
jBj55r.jpg
vZRgBr.jpg
aX055z.jpg
nE2AqB.jpg
D39MMO.jpg


FPS değerleri sahneden sahneye değişiyor, Far Cry 4te güçtüketimi high ayarda ultradan 8-10 Watt daha fazla

Kutusundan hiç aksesuar çıkmıyor eskiden VGA dönüştürücü HDMI dönüştürücü güç kablosu koyarlardı...
forumda RX 460 duyurulurken güç bağlantısının olmadığını söylemişlerdi ama bunda 6 pin bağlantısı var.

Güç tüketimine gelirsek kartın TDP değeri sanki 75watt değil gibi sistem boşta 59-60 bazen 70e çıktığıda oluyor ama yükte 235 hatta bazen 240ada çıkıyor oyundan oyunada değişiyor 235-60=175 fark boşta ve yükteki fark 175 watt acaba neden bu kadar fark var..
Performans olarak daha önceki kullandığım Powercolor HD7970 performansını vermedi. HD7870in üstünde kart.

Bu arada ısı derece değerlerine nereden bakılıyor bulamadım MSI After burner ondada yazmıyor. Ama kartın serin olduğu kesin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakma anca cevap verebiliyorum nedeni türkçe kurallarına uygun olmayan yazım yapmışım uzun süre banlıyorlar.
GTA 5 performansı high ayarlarda FXAA kapalı 55-65 fps arası en düşük 42fps gördüm oda çimenlerde, Far Cry 4 high ayarlarda 45-55fps yeryer değişiyor 40'ın altına düştüğüde oluyor sahneden sahneye, Far Cry Primal deneyemedim daha crackı bulamadım, Prince of Persia The Forgotten Sands son ayarı high 132 fps.
Bu arada ekran kartımı iade yolladım sonuç bekliyorum, iade nedenim benim önceki ekran kartım Powercolor HD7970 arkadaşıma sattıydım ikisini karşılaştırmak için arkadaşımdan emanet 7970i aldım RX 460 beni hayal kırıklığına uğrattı HD7970den 10-15 fps düşük, İade onaylanırsa HD7970 den daha iyi olan RX 470 alacağım
HD 7970 eski bir kart ama şuan ki R9 380 ayarında bir kart. Düşük olması gayet normal.
 
HD7970 eski mimari ve DX sürümü 11.1 olan bir kart ve Vatan Bilgisayar da fiyatı 1229TL olan bir kart fakat sırf bir 10 - 15 fps için yeni mimari daha az güç tüketimi (diğer mimariye göre) DX 12 sürümüne sahip bir kartı iade ediyorsunuz ortadaki fiyat farkı zaten orta da fakat daha iyi fps için daha yeni bir kart değişilmez gibi.
 
HD7970 eski mimari ve DX sürümü 11.1 olan bir kart ve Vatan Bilgisayar da fiyatı 1229TL olan bir kart fakat sırf bir 10 - 15 fps için yeni mimari daha az güç tüketimi (diğer mimariye göre) DX 12 sürümüne sahip bir kartı iade ediyorsunuz ortadaki fiyat farkı zaten orta da fakat daha iyi fps için daha yeni bir kart değişilmez gibi.
Zaten bu saatten sonra alınmaz o kart. Demiş işte hayal kırıklığına uğrattı diye o yüzden dedim üst seviye HD 7000 serisi bir kart bir zahmet o karttan daha performanslı olsun. :)
 
Hayırlı olsun. Güzel inceleme olmuş teşekkürler. Acaba Gtx 1050 beklemeye değer mi yoksa bu kartı mı almak mantıklı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı