Çözüldü Saphirre 7870xt Boost Performans sorunu

• Konuyu başlatan shankssan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3.244
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

shankssan

Ziyaretçi
Arkadaşlar Yaklaşık 2 Ay kadar önce bir bilgisayar topladım bunu forumda da belirttim çok pahalı olduğunu söylemiştiniz :) O zaman ekran kartı olarak ASUS 7870 DİRECT CU II almıştım yalnız geçen hafta arızalandı ve vatan bilgisayar ister para iadesi ister hediye çeki verelim dediler. Ben de dün onun yerine Saphirre 7870xt Boost ekran kartı aldım. Ürünü gece monte ettim sabah denemek için BF3 açtım yalnız ultra high ayarlarda herşey açık 15-20 fps veriyordu. Sonra bi alt+tab yaptım masaüstüne bakmak için geri oyuna girdiğimde 60 dan aşaği düşmedi fps.

Aradan 30 dakika gecdi kendi kendine yine 10-20 aralıklarında sürünmeye başladı FPS'si. Bütün ayarları ultradan low a çektiğim halde halen fps si yükselmiyor. Sürücüyü güncelleştirdim bir saat önce fakat yine bir şey yok:(

• Psu 750 watt 80+
  • Anakart p8z77 vl-x
  • 8 Gb ram kingston hyper
  • i3 3220 3.4 ghz de çalişiyor..

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekran kartında mı sorun makinamda mi anlayamadım. Ekran kartında ise hemen geri götürücem bugün. Ayrıca 127 ekran plazmama bağladım 1900*1080p'de fakat ara ara sağ alt köşede pikselleşme görünüyor. Bazen ekranın tepesinde - ortasında oyunda bunlar yok ama masaüstün dede durum böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Win 7 64Bit. Arka planda herhangi bir uygulama yok :( Son sürücüsü ile güncelledim birkaç saat önce. BIOS da güncel durumda.

2 tane 6 pin güç girişi var, 2'si de takılı. Kasma başlamiyor. Hiç FPS 30'dan yukarı çıkmıyor. Low'dada aynı, Ultrada'da. Isınma sorunu da 70'i geçmedi daha.

Evet Asus'da sıkıntı yoktu daha sonradan kendi kendine arızalandı. Yerine bunu aldım sıkıntısını çözemedim. Bakalım olmazsa götürüceğim Vatan Bilgisayar'a. Orada baksınlar bir de kasa ile beraber.

BF3'de, Crysis 2-3'de ilk önce iyiydi. 60'dan aşağı inmiyordu yarım saat sonra bu duruma geldi :(

Arkadaşlar bana bir akıl verin. 1080p çözünürlükte oynuyorum. Şu anda tekrar açtım BF3'ü. Her şey Ultra'da 65-75 arası gidip geliyor. Bu kartta mı sorun var, bende mi sorun var anlamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
shankssan, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı