Çözüldü Saphirre 7870xt Boost Performans sorunu

• Konuyu başlatan shankssan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3.232
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

shankssan

Ziyaretçi
Arkadaşlar Yaklaşık 2 Ay kadar önce bir bilgisayar topladım bunu forumda da belirttim çok pahalı olduğunu söylemiştiniz :) O zaman ekran kartı olarak ASUS 7870 DİRECT CU II almıştım yalnız geçen hafta arızalandı ve vatan bilgisayar ister para iadesi ister hediye çeki verelim dediler. Ben de dün onun yerine Saphirre 7870xt Boost ekran kartı aldım. Ürünü gece monte ettim sabah denemek için BF3 açtım yalnız ultra high ayarlarda herşey açık 15-20 fps veriyordu. Sonra bi alt+tab yaptım masaüstüne bakmak için geri oyuna girdiğimde 60 dan aşaği düşmedi fps.

Aradan 30 dakika gecdi kendi kendine yine 10-20 aralıklarında sürünmeye başladı FPS'si. Bütün ayarları ultradan low a çektiğim halde halen fps si yükselmiyor. Sürücüyü güncelleştirdim bir saat önce fakat yine bir şey yok:(

• Psu 750 watt 80+
  • Anakart p8z77 vl-x
  • 8 Gb ram kingston hyper
  • i3 3220 3.4 ghz de çalişiyor..

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekran kartında mı sorun makinamda mi anlayamadım. Ekran kartında ise hemen geri götürücem bugün. Ayrıca 127 ekran plazmama bağladım 1900*1080p'de fakat ara ara sağ alt köşede pikselleşme görünüyor. Bazen ekranın tepesinde - ortasında oyunda bunlar yok ama masaüstün dede durum böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır Ömer Abi yeniden win7 64BİT yükledim mükemmel şu anda :) BF3 FPS 62-65 Arası herşey açık şekilde Isınma en fazla 69 - 72 arası Boşda 32-35 arası :) Sorun çözüldü ayrıca şunu söylemek isterim kart muazzam sessiz fan sesi ni deneme amaçli trixx ile %87 ye kadar çıkardım neredeyse ses yok :)

Bir daha bir sorun la karşılaşıp sistem yenilemem gerekirse ilk önceliğim Win8 olacak. Çok teşekkür ederim.

Tam 1 aydır aynı sorun bendede var. Exa bilgisayardan kurdum sistemi aynı ekran kartı taktım ve o günden bu güne donmalar yaşıyorum. Çözümü kimse bulamadı teknik servis dahi. Kutuyu attığım için 2 defa birebir değişim yaptılar ama hep aynı hüsran. Wirelessi söktüm düzeldi. Ethernet üzerinden bağladım sıkıntı çıkmadı. Wireless ile 85 dereceyi gördüm ısıda ama şükür artık senin sayende sıkıntım yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
shankssan, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı