Sapphire 4G R9 380 Performans Sorunu

feelz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce almış olduğum Sapphire R9 380 4G ekran kartımın tam performansını alamıyorum. GTA 5'de önerilen ayarlarda Vsync kapalı şekilde 50-60 fps'yi görüyorum fakat sonra bir anda fps düşüklüğü yaşıyorum. Kasma meydana geliyor ve canımı sıkıyor. FarCry 4'te ise ultrada vsync ve AA kapalı halde oynuyorum araç kullanırken felan kasmalar gözle görülür şekilde belli oluyor. En düşüğe çeksem bile ayarları takılmalar meydana geliyor.. Anlayamıyorum ve canımı çok sıkıyor açıkcası birde oyundayken kasanın kapağını elim değdi sıcacıktı. Kasayı açtım ekran kartının üstüne elimi 1-2 saniye tutabiliyordum çok sıcaktı bu durumda normal mi değil mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:

Asus P8H61-M LX R2.0 1155 PİN
İntel Core i3 3220 3.3 GHz 1155 Pin
Kingston 8 GB (4x2) Dual Kit CL9
Sapphire R9 380 4G DX 12
Zalman 500 W LX serisi

Darboğaz sorunu varken ekran kartını yorman gerek yoksa performans alamazsın ayarları kısmak sadece işlemcini daha fazla yorar. En yüksek ayarlarda açmayı dene öyle kontrol et çözülmezse de yeni bir işlemci almak zorundasın. Ama sen genede afterburner grafiklerini bizimle paylaş.

Egehan Orçun Sapphire hakkında oldukça bilgi sahibi. Kendisiyle iletişime geçmenizi öneririm.
Yok canım estağfurullah.

Yaşadığı sorunun nedeni işlemcin olabilir. HDD'nizin sağlam olduğundan emin olun. Ayrıca yük altında o ekran kartları 70 derece Celcius gibi sıcaklıklara ulaşır. Bu yüzden elinizi çok fazla tutamazsınız.
Oyun anında CPU,GPU,RAM kullanımı, Sıcaklık gibi değerleri bizle paylaşın.

i3 6100 bile ucu ucuna yetiyor Gtx 950 ye. R9 380 960 ile yakın performans verir. Ve işlemciniz eski nesil olduğu için darboğaz yapıyor. i5 6400, H110M Pro vd, ve 8GB DDR4 2133 mhz ram (tek modül) alınabilir bütçe varsa.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı