AM5 parçaları daha almadıysanız tavsiye etmiyorum.
Neden tavsiye etmiyorsunuz şu an sadece anakart aldım yarında işlemciyi alacağım.
AM5 parçaları daha almadıysanız tavsiye etmiyorum.
Bana kalırsa bu karta 1000 lira fark değer ben bunu aldım işlemcide 7600X RAM SSD kasaya para kalmadı.
Bizde böyle olacağız sanırım ama ben bir kere sağlam toplar cırkı çıkana kadar kullanırım beni 5 sene çok rahat idare eder 5 sene sonra bile satılır AM5 sistem diye düşündüm yoksa 10 15 k ucuza AM4 sistem toplanıyordu ama bayağı açıldık kartlar güm.
İki kart arasında ki performans farkı ne kadar 6900XT sıvı soğutmanın verdiği OC artışı ile kapanacak gibiyse sıvı soğutmalı 6900XT daha cazip bence bu benim görüşüm tabii ki benim kartı almamdaki sebep sıvı soğutmalı olmasıydı onun aklımda bir soru işareti yok pişman değilim tekrar olsa tekrar alırım![]()
Hocam bir ara benim de düşüncem bu yöndeydi ama Intel'e bir şans vermek istedim.
Neden tavsiye etmiyorsunuz şu an sadece anakart aldım yarında işlemciyi alacağım.
Şubatta yurt dışına çıkacağım. Çıktığımda 4090 mı alsam diye düşünüyorum fakat 1.600 dolar gözüküyor.
Yeni nesilden 4090 serisi daha ilgi çekici geliyor. Bu kartın sıvı soğutması olması çok ilgimi çekti açıkçası. Mükemmel gözüküyor kart.
FPS testlerinde aralarında bariz fark var ama denemek lazım. Tabii ki OC ile ne değer verir kartlar bilemiyorum. Bende çok kararsız kaldım gerçi bilemiyorum. Ama tercihimi saf güçden yana yaptım soğutma işi her türlü çözülür.
Intel'de 1700p sistem toplasam 2 3 sene sonra bir daha anakart parası çıkacak ama böyle sadece işlemci ile oynayarak daha uzun süre az masrafla idare ederim diye düşündüm bende.
Aşırı gereksiz pahalı. Buglarda cabası. 13600K DDR4 sistem toplasanız 5K ucuza geliyor.
Aşırı gereksiz pahalı. Buglarda cabası. 13600K DDR4 sistem toplasanız 5K ucuza geliyor.
Aynen bütçe dostu olarak o yönde iyi ama şimdi bakıyorum da herkeste AMD serisi işlemci var ama çok az kişi üst seviye parçalarını kullanıyor. Ben öncelikle Z590 anakartı aldım uyguna aldım ve şu an o anakart evde sıfır kutuda sonra dedimki bu ölü yatırım olacak sonra düşündüm 13.nesil Intel mi yoksa AMD AM5 mi sistem olarak sıfır toplayacağım için AMD hesapladım Intel'den daha pahalıya geldiği için vazgeçtim. Intel'le arasında bayağı fark çıktı anlamadım.
Sistemin güncel olmasından ötürü fark şu an normal yarın Intel'de soket değişince masrafınız daha da artacak ama hem RAM hem anakart hem ıslemcı gırecek işin içine. Ayrıca Intel'in yeni soketi AM5'ten pahalı olacak çıktığı zaman o zaman hiç güç yetmez şu an bile neredeyse 35 40bin tutuyor sistem. O zaman belki bu rakam 60 70 binlere çıkacak her babayiğidin harcı değil açıkçası bir sisteme bu paralar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.