Sapphire 7900 XTX Nitro+ 750W PSU ile kullanılır mı?

Boşta da sorun oluyor demiştiniz. Sorun başka bir şeyde gibi. Kablo setup'u ile alakalı bir problem olabilir.

Aynı şekilde kullanan arkadaşlarımız da var çünkü. Kafanız rahat edecekse 1000W alın geçin, uzun yıllar ne takarsanız takın kullanmış olursunuz.
En iyisi içim rahat etsin 1000W alıyım dediğiniz gibi. Umarım ekran kartı değişimi yaptırabilirim henüz sonuçlanmadı hala :)

Bu arada 1000W ile 1200W arasında 1200-1300TL oynuyor. Sizce almışken 1200 almak mantıklı mı yoksa 1000W her türlü işimi görür mü ?

Tüm bilgilendirmeler için teşekkürler.

En iyisi içim rahat etsin 1000W alıyım dediğiniz gibi. Umarım ekran kartı değişimi yaptırabilirim henüz sonuçlanmadı hala :)

Bu arada 1000W ile 1200W arasında 1200-1300TL oynuyor. Sizce almışken 1200 almak mantıklı mı yoksa 1000W her türlü işimi görür mü ?

Rica ederim. Modellerine bağlı.

Reis alacaksan Corsair HX1500i +80 platnyum alacaksin bende 7900XTX NİTRO ALDİM 1500 yetti bunlar bilmiyor çok güçlü bir ekran kartı diğer sistemler belesemi çalışıyor sanki onlardanda wolt yiyor Ona goe hesaplayıp al benm kafam rahat benm aldığımı al Teşekkür ediceksin bna gerçekten bak

Reis alacaksan Corsair HX1500i +80 platnyum alacaksin bende 7900XTX NİTRO ALDİM 1500 yetti çok güçlü bir ekran kartı diğer sistemler belesemi çalışıyor sanki onlardanda wolt yiyor Ona gore hesaplayıp al benm kafam rahat benm aldığımı al Teşekkür ediceksin bna gerçekten bak kardeşlerim çocuğa yanlış bilgiler vermeyin

1000W her türlü işinizi görür.
Ne yaptın sen yaa ne bini sistem açılır 5 dakika sonra kapanır otomatik sacmalayin ya lütfen ya

Yook alma XTX EKRAN KARTINA OO GUC kaynağı alınır mı abi kafayı mı yedinz siz ya. 1200 bile çok az onaa XT bile 1200 yetmiyor XTX ÇOK wolt harcıyor 1500 al Allah belami versin gelip dua edersin bana yaa boşuna para odersin onlara ciddiyim bunda reis

Son düzenleme:
Arkadaşlar kurduğum sistem ile normalde 4070 Ti alacaktım ama VRAM'den dolayı aynı fiyatı vermemden ötürü ilk defa AMD ekran kartı kullanacağım. Satın aldığım PSU Corsair RM750X, montaj yaptığım için iade etme şansım yok. Reddit gibi sitelerde 750W ile kullanan var ama riske atılır mı? Bilemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Diğer bileşenler.
MSI 650 Tomahawk.
AMD Ryzen 5 7600X.
G.Skill Trident Z5 Neo RPG 2x16 6000 MHz RAM.
980 Pro 2TB.
980 Pro 1TB.
Kasa Corsair 4000D.
4 tane 120mm fan.
Arctic lf II 240 mm sıvı soğutucu.
27 inç 2K 170 Hz monitör.
24 inç 1080p 144 Hz monitör.
Gaming mouse - RGB.
Gaming klavye - RGB.

Kardesim merhaba. Bir yil sonra konuyu hortlatiyorum ama; bende XFX 7900 XT modelini Ryzen 7700(non x) kullanıyorum. PSU olarak Corsair 750e Gold var. Takas icin uygun bir Sapphire Nitro 7900 XTX buldum, ancak endiselerim var. Sen daha sonra bazi problemler yasamissin. PSU vat degerini yukseltince sorunlar cozuldu mu, bir anlamda sorunun guc kaynagindan oldugunu onaylar misin? Bir de benim sistemde sivi sogutma yok stok sogutucu var, 4 tane 120mm fan(RGB'siz) ve tek SSD mevcut. RAM ve anakart modellerimiz benzer olsa da bende ki CPU 40-50W daha az guc cekiyor anladigim kadariyla, sorun yasar miyim? Bir de 7900XT'den XTX'e gecip bu riski almaya deger mi?

Son düzenleme:
Kardesim merhaba. Bir yil sonra konuyu hortlatiyorum ama; bende xfx 7900 xtx modelini ryzen 7700(non x) kullaniyorum. Psu olarak corsair 750e gold var. Takas icin uygun bir sapphire nitro 7900 xtx buldum, ancak endiselerim var. Sen daha sonra bazi problemler yasamissin. PSU vat degerini yukseltince sorunlar cozuldu mu, bir anlamda sorunun guc kaynagindan oldugunu onaylar misin? Bir de benim sistemde sivi sogutma yok stok sogutucu var, 4 tane 120mm fan(rgb'siz) ve tek ssd mevcut. Ram ve anakart modellerimiz benzer olsada bende ki cpu 40-50w daha az guc cekiyor anladigim kadariyla, sorun yasar miyim? Bir de 7900xt den xtx'e gecip bu riski almaya deger mi?
Siar can çok düşük güç kaynağı kullanıyorsun en az 1500 alman lazım XTX 850 kullanıyor zaten sistemle beraber 110 denk geliyor arada 300 ile boşluk kalması gerekiyorki güç kaynağı tam performas versinki Ekran kartı Zorluk çekmesin anlatabildm mi en az XTX için 1500 Corsair lazım

Kardesim merhaba. Bir yil sonra konuyu hortlatiyorum ama; bende XFX 7900 XT modelini Ryzen 7700(non x) kullanıyorum. PSU olarak Corsair 750e Gold var. Takas icin uygun bir Sapphire Nitro 7900 XTX buldum, ancak endiselerim var. Sen daha sonra bazi problemler yasamissin. PSU vat degerini yukseltince sorunlar cozuldu mu, bir anlamda sorunun guc kaynagindan oldugunu onaylar misin? Bir de benim sistemde sivi sogutma yok stok sogutucu var, 4 tane 120mm fan(RGB'siz) ve tek SSD mevcut. RAM ve anakart modellerimiz benzer olsa da bende ki CPU 40-50W daha az guc cekiyor anladigim kadariyla, sorun yasar miyim? Bir de 7900XT'den XTX'e gecip bu riski almaya deger mi?

7600X ve XFX merc 7900XTX Kilis'ini; FPS Hydro Pro Gold 750W ile sorunsuz kullanıyorum.
GPU tam yükte ortalama 390-400W; CPU ise oyunlarda 40-70W arası çekiyor.

7600X ve XFX merc 7900XTX Kilis'ini; FPS Hydro Pro Gold 750W ile sorunsuz kullanıyorum.
GPU tam yükte ortalama 390-400W; CPU ise oyunlarda 40-70W arası çekiyor.
Katkiniz icin tesekkurler. Acaba sistemi ne kadar suredir kullaniyorsunuz? Anladigim kadariyla sizin gpu modeli sapphire nitroya gore 70w daha az enerji tuketiyor. Sizin sorun yasamamaniza sevindim; ancak bayagi bir arastirma yaptim ve sapphire nitronun diger xtx modellerinden farkli olarak hem daha fazla guc tukettigi, hem de cok yuksek power spike'lar (500w ustu) verdigini ogrendim. Basligi acan arkadasimiz gibi birine reddit te rastladim; hicbir problem yasamadigindan soz etmis ve blogunu paylasmis. Aylar sonraki guncellemesinde yuk altinda sistemin artik crash yedigini ve 1000w psu'ya gectigimi soylemis.

xfx 7900 xt'de referans modele gore bir miktar daha iyi performans veriyor gibi. OC ile de 4K da %5'te performans artisi saglayabilirsem 7900 xtx'e gecmem diye dusunuyorum da, henuz kesin karar vermedim. Bir de konu sahibi arkadasin yorumunu bekliyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı