Sapphire Pulse 7900XT %60 fan hızında çalıştırmak zarar verir mi?

Spyhis

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Ben Sapphire Pulse 7900XT var ve benim ekran kartı 82 dereceye çıkıyor. Ve %60 açıyor. Bense sabit %60 kullanınca 71 derecede sabit kalıyor. Ekran kartına zarar vermezse böyle kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar vermez sadece fan ömrü kısalır.

Merhaba, öncelikle bir zararı olmaz ama bu değerleri ne sırasında alıyorsunuz? Eğer isterseniz undervolt yaparak sıcaklıkları düşürebilirsiniz.

@Seboş ancak zaten her oyuna girdiğimde çıkıyor zaten bu hıza

ekran kartı tam güçte 82 dereceye kadar çıkıyor ve sabit kalıyor

@Alp Ayan
Sabit %60 fan kullanımı yerine ekran kartının sıcaklığına göre yeniden fan hızı ataması yapmanızı öneririm. Bu şekilde daha az ısıdayken daha fazla devirde dönerek ısı yükselişini kesersiniz. Pulse serisi soğutma olarak çok başarılı olmadığı için riskleri kabul ediyorsanız undervolta göz atabilirsiniz.

Yani 320W çekiyor kart ancak 82'nin üzerine de çıkmıyor %60 fan hızıyla ben sabit kullanınca ise 72'nin üstüne çıkmıyor

@Alp Ayan siz ne yapardınız

@Alp Ayan eğer ki kartın ömrünü kısaltacaksa yapmayayım he eğer ki bir şey farketmez böyle kalsın

zaten oyuna girdiğime bu hıza çıkıyor

@Alp Ayan bir de undervolt yaparsam kaç FPS fark eder bir de kaç dereceye kadar düşer

Son düzenleme:
Yani 320W çekiyor kart ancak 82'nin üzerine de çıkmıyor %60 fan hızıyla ben sabit kullanınca ise 72'nin üstüne çıkmıyor

@Alp Ayan siz ne yapardınız

@Alp Ayan eğer ki kartın ömrünü kısaltacaksa yapmayayım he eğer ki bir şey farketmez böyle kalsın

zaten oyuna girdiğime bu hıza çıkıyor

@Alp Ayan bir de undervolt yaparsam kaç FPS fark eder bir de kaç dereceye kadar düşer
Ben olsam uğraşmak istemiyorsanız ve size bir rahatsızlık vermiyorsa %60'da kullanmanızı öneririm çünkü bir zararı olmaz. Undervolt'a gelecek olursak karttan karta hangi ayarda crash verdiğini bulmanız gerekir. Undervolt'un ayarını tutturduğunuz sürece fps kaybı yaşamazsınız. Sıcaklık değişimi ise yine kart ile alakalı soğutma sisteminizin ve azalan voltajın kart üzerindeki sıcaklığa etkisi ile değişir net bir şey söylenemez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı