Dostum ben bu sorunu bilgisayarı formatlayarak çözdüm ama şu an Fortnite oynamıyorum oyunu bıraktım. Ekstradan RAM profilini XMP olarak aktifleştirip hızını 3000MHz yaptım. Sorunun yanlış driverdan kaynaklandığını düşünüyorum İtopya'da yanlışlıkla driver yükleme hizmeti almıştım. Şöyle bir şeye değineyim arkadaşlarım deli gibi Fortnite oynuyor biliyorsun yeni güncelleme geldi. Her sezondaki gibi klasik bir optimizasyon sorunu var arkadaşım 1660 Super'la 100 120 90 FPS civarlarında. Başka bir sorun var yazabilirsin. İyi günler
Söylemeyi unuttum kusruma bakma
tek kanal ve çift kanal RAM aralarındaki büyük farklar olan hususlar ben tek kanal kullandığım için performanstan mahrum kalıyorum ama yapacak bir şey yok olsun
.Bende 1x16 RAM var tek kanal RAM kullanırken bant genişliğin daha azdır mesela şöyle düşün sen bir yolu tek bir yoldan açarsan trafik olur değil mi? Çift kanal RAM çift şeritli yol gibi trafiği açar ve rahatlatır RAM'de tek kanalda yetemiyor diye düşünüyorum işlemciyle özellikle Ryzen'larda önemli bir husus. Sorun tek kanal kullanıyorsan ondan kaynaklı olabilir.