Sapphire Pulse RX 6600 ekranda ve uygulamalarda kararmalar oluyor

Rastgele bir zamanda oluyor hocam. Örnek veriyorum forumda yazı yazarken, YouTube üzerinde tam ekran yapmadan video izlerken, sürücüler arasında ve sürücü içi dosya aktarırken fark etmiyor yani. Bir anda saniselik bir kararma ardından açık olan uygulamalar görselde de attığım gibi kararmış oluyor.

Bu arada test bitti, RAM'ler sağlam.

Karanlık ekranda kalması durumunu da şöyle yaşıyorum. PC'de belli bir zaman işlem yapmadığımda otomatik olarak ekran kapanıyor herkes de olduğu gibi, ya da Windows + L ile oturumu kitlediğimde belli bir süre sonra ekran kapanıyor. Ekran kapandıktan sonra fareyi ya da klavyeden tuşlarla oynasam dahi ekran geri gelmiyor. Ama PC çalışıyor sadece görüntü olmuyor, klavye ışıkları falan yanıyor. PC kapatıp, açmam gerekiyor düzelmesi için, yeniden başlatmakta işe yaramıyor. Bunu araştırdığımda ise SSD kaynaklı olduğunu söylediler, o yüzden çok üstünde durmadım.

2. Söylediğiniz SSD'den evet, Windows'a olay görüntüleyicisi aratıp, oradaki hatalara bakar mısın? Neler var.

2. Söylediğiniz SSD'den evet, Windows'a olay görüntüleyicisi aratıp, oradaki hatalara bakar mısın? Neler var.
Ekran görüntüsü 2023-06-08 234943.png

Buyurun hocam, dediğiniz yerdir umarım.

Bu da önemli yazan kısmının ekran görüntüsü.

Ekran görüntüsü 2023-06-08 235356.png

''Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.''

Hepsinde bu yazı yazıyor.

Olay kimliği diye yazar.

Bu kartın güç soketi tam yerine oturuyor mu?

Bir de PSU'ya giren şebeke elektrik kablosuna bakın, gevşeklik var mı? Takılıyken oynatınca bir problem oluyor mu?
Olay kimliği: 41

Güç soketleri tam yerinde bir sorunu yok o konuda. Dün takarken ona dikkat ettim.

PSU kablosunu da oynatınca bir şey olmuyor.

Bu Kernel Power 41, güç sorunundan veya karttaki donanımsal sorundan oluyor, yazılımsal olarak denediğimiz hiçbir şeyden sonuç alamadık.
Hocam anlaşılan kartı servise göndereceğim. Oradan gelen sonuca göre PSU değişir denerim artık.

Başka bir çözüm yolu kalmadı gibi. Ama bana halen daha PSUdan kaynaklanıyor olması saçma geliyor. Oyunlarda da böyle bir problem yaşasam ben de PSU'dan kaynaklanıyor gibi düşünebilirdim.

Eski bir Bross marka 500W'lık PSUm bulunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı