Sapphire Pulse RX580 8 GB için 77C normal mi?

mufo

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, ekran kartımın sıcaklıkları böyle. 10 dakika 20 dakika fark etmiyor sürekli bu şekilde. Forumda başka arkadaşlarınkini incelediğimde gayet güzel sonuçlar alanları gördüm, benden kötü durumda olanları da gördüm. Karasız kaldım. En iyisi sizlere sormak; sizce değerler nasıl? Kötü ise ne yapmalıyım? Stabil değerleri neler olmalı? Temizlik yapmalı mıyım? Bilen arkadaşlar üşenmeden yazarlarsa çok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• 25de3067-ad67-4d5d-818c-0482c6d2947d.jpg
    25de3067-ad67-4d5d-818c-0482c6d2947d.jpg
    838,1 KB · Görüntüleme: 64
  • Adsız.png
    Adsız.png
    685 KB · Görüntüleme: 60
Ben de sıcaklık konusunda endişelenen birisiyim dostum sürekli açıp bakıyorum kafayı taktım özellikle bu aylarda. Fakat sana demem şu ki %126 hızda fan dönerken 77 derece biraz fazla geldi bana kasanın havalandırmasına veya GPU termal macununa bi bak istersen.

Sistem bileşenlerinin sıcaklıklarını kullanılan kasanın modeli, kasanın hava akışı, ortam sıcaklığı ve kasanın konumu etkiler. Genelde ekran kartları için 80 derece üstü tehlikelidir denir. Oradaki fan hızına bakmayın yanlış değer gösteriyor. MSI Afterburner programından veya Radeon programından fan hızına bakabilirsin FurMark testinde. Bence aldığınız sıcaklık değeri normal gözüküyor. Birde kasanın yan tarafı açık bir şekilde deneyin. Eğer açık şekilde sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir kasanın. Eğer ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek istiyorsanız undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz.

Bende de Pulse RX580 var, benim sıcaklık değerlerim 75 derece oluyor fakat bunun üzerine 1 - 2 derece çıktığında fan dönme hızı da artıyor ve hemen tekrar 75 derece ve altına düşüyor. Fan dönme hızı otomatik olarak mı ayarlı?

Bende de Pulse RX580 var, benim sıcaklık değerlerim 75 derece oluyor fakat bunun üzerine 1 - 2 derece çıktığında fan dönme hızı da artıyor ve hemen tekrar 75 derece ve altına düşüyor. Fan dönme hızı otomatik olarak mı ayarlı?
evet her şey fabrika çıkış neyse o...

Arkadaşlar, ekran kartımın sıcaklıkları böyle. 10 dakika 20 dakika fark etmiyor sürekli bu şekilde. Forumda başka arkadaşlarınkini incelediğimde gayet güzel sonuçlar alanları gördüm, benden kötü durumda olanları da gördüm. Karasız kaldım. En iyisi sizlere sormak; sizce değerler nasıl? Kötü ise ne yapmalıyım? Stabil değerleri neler olmalı? Temizlik yapmalı mıyım? Bilen arkadaşlar üşenmeden yazarlarsa çok mutlu olurum.

Kasaya ust taraftan 2 tane fan takabilirsin min. 7 derece bir fark olusacak.

Ben de sıcaklık konusunda endişelenen birisiyim dostum sürekli açıp bakıyorum kafayı taktım özellikle bu aylarda. Fakat sana demem şu ki %126 hızda fan dönerken 77 derece biraz fazla geldi bana kasanın havalandırmasına veya GPU termal macununa bir bak istersen.

Dostum 1 senedir bende bu kart ve temizlik falan yapmadım yarın için macun yenilemeyi bile düşünüyorum, bunun için MX4 macun bile aldım.

Fan RPM hızını paylaşır mısınız? %126 nasıl oluyor anlamadım. Bende RX 570 var, FurMark'ta OC halinde 4000-5000 puan almıştı Max 84 (%60) derecede. Undervolt'ta 3900 puan almıştı Max 78 derece (%42). Bu testleri 1920X1080'de yaptım.

Nereden bakıyoruz ona dostum?

Sistem bileşenlerinin sıcaklıklarını kullanılan kasanın modeli, kasanın hava akışı, ortam sıcaklığı ve kasanın konumu etkiler. Genelde ekran kartları için 80 derece üstü tehlikelidir denir. Oradaki fan hızına bakmayın yanlış değer gösteriyor. MSI Afterburner programından veya Radeon programından fan hızına bakabilirsin FurMark testinde. Bence aldığınız sıcaklık değeri normal gözüküyor. Bir de kasanın yan tarafı açık bir şekilde deneyin. Eğer açık şekilde sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir kasanın. Eğer ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek istiyorsanız undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz.

Dediğim gibi kasada 5 tane fan var dahan apabilirim bilmiyorum, sanırım bir de temizlik yapayım öyle deneyeyim...

Kasaya ust taraftan 2 tane fan takabilirsin min. 7 derece bir fark olusacak.

Zaten şu anda 5 fan var; 2 önde, 2 üstte, 1 egzoz fan...

FurMark olduğu için normal. Oyun olsa bile normal sayılabilir. Undervolt yapabilirsiniz. Sıcaklık azalır ve ekran kartı ömrü uzar.

Undervolt tam olarak ne oluyor?

Dostum aynı ekran kartına sahibim. Kasam dar yerde ve havasız yerde 80 üstü görüyordu, ama arkasını boş bıraktığımda 10-15 saat aralıksız Forza Horizon 4 oyununda sabit 72 dereceyi geçmedi. Kasan dar yerdeyse arkasını boşa almanı öneririm ki sıcak hava çıktığında tekrar bilgisayara dönmesin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00