Sapphire R9 280 Bilgisayar kararsız bir şekilde kitleniyor!

UnLibra

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
Bilgisayarımı yakın zamanda topladım, montajı ve sistem kurulumunu kendim yaptım.
Şöyle bir sıkıntım var hikayesel olarak anlatacağım;
Anakartın bios sürümü güncel, ekran kartının son sürümünü indirip, gerekli windows updatelerini ve directx gibi yazılımları yükledikten sonra, ki bunların bi kısmını oyun zaten kendi yüklüyor, farcry 4 kurup oynamaya başladım, işlemcim henüz stock fanlı olduğu için fan uğultuları arasında oyundan performans alabildim, high - ultra aralığında aralıksız 2 - 3 saat oynadığım oldu.

Sonra firmanın kendi yayınladığı ilk performans update'i ile birlikte "dying light" kurdum, oyunun ilk dakikaları içinde sistem kitlendi ve bilgisayar kendini kapattı, power kablosunu çıkarıp takınca tekrar açılabiliyor. durum böyle olunca işlemci çok mu ısınıyor bu oyunda diyerek hwmonitör programı ile oyuna tekrar girdim, işlemci sıcaklığı henüz 60 dereceye ulaşmadan bilgisayar yine kendini kapattı. Bilgisayar mı bozuk oyun mu sıkıntılı bu ne böyle deyip tekrar farcry 4 açtım ve işlemci sıcaklığı 60'ı geçmesine rağmen sıkıntısız sorunsuz bi süreç yaşadım. Hikayemiz ve sorunumuz burada bitmiyor, dün dying light'ı tekrar kurdum ve bi değişiklik olsun diye update 1'i yapmadım. 2 saat sorunsuz dying light oynadıktan sonra farcry 4'e girerken bilgisayar yine kitlendi, yani bu sefer de farcry oynarken kitlendi, bu nasıl bi kararsızlık dengesizliktir. Donanım ve yazılım konusunda tecrübesiz değilim, fakat ilk kez sistem kurdum, sorunun nerden kaynaklandığını çözecek kadar tecrübeli değilim, herhangi bir fikriniz var ise çok mutlu olurum.
@Recep Baltaş

Sistem özellikleri;
  • Asus m5a97 evo2
  • Amd fx 8350 4ghz
  • Sapphire r9 980
  • Kingston hyperx fury red 5gb 1600mhz ddr3
  • Kingston 120gb ssd
  • Thermaltake element t 700w psu mid tower
  • Win 8.1 64bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim mikail fidan.
Üzerinden zaman geçti fakat bilgi vermek anlamında yazmak istedim.
O zamandan beri dying light ve farcry4 dahil, hiç bir oyunda bu sıkıntıyı yaşamadık.
Bileşenleri parça parça alıp, kendim toplamıştım arkadaşım için, yeni bilgiler geldikçe bilgilendiririm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı