Sapphire R9 280 Dual-X termal macun değişimi nasıl yapılır?

Önder07

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba Sapphire R9 280 Dual-X ekran kartımın normal kullanım sırasında sıcaklığı 45-50 derece arası, yük altında sıcaklığı zaman zaman 90 dereceyi buluyor. Ekran kartını temizlemek ve termal macununu değiştirmek istiyorum ancak ekran kartının işlemcisine bir türlü ulaşamıyorum. 2. fotoğrafta işaretli yerlerde yaylı vidalar vardı onları söktük. 3. fotoğrafta çentikli tutamaçlar var onları çıkardık ancak hala işlemciyi tutan vidalar var gibi o yüzden fazla zorlamak istemedik. Aynı ekran kartını kullanan veya daha önce bu ekran kartında termal macun yenileme işlemi yapan varsa yardımcı olursa sevinirim.

11.jpg
22.jpg
33.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, 3. Fotoğrafta gösterdiğiniz çentikli plastik malzemeden sol ve sağ tarafta da mevcut onları da cikarttınız mı acaba ?

evet sorunu çözdüm sadece biraz kuvvet uygulamak gerekiyormuş kartın üzerindeki çipleri tutan yapışkan varmış biraz uğraşınca açıldı. Problem çözülmüştür.

Çözdüğünüze sevindim,termal macunlar da uzun süre bakımı yapılmayan veya da kalitesiz macun kullanılan durumlarda taş gibi yapışabiliyor gpu ile soğutucu bloğu ayırmak uğraştırabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı