Sapphire R9 280X TRI-X OC Isıları

İbrahim Özer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sizden bi ricam olucak. Sapphire R9 280x TRI-X OC kullanan arkadaşlar boşta ve yükte derecelerini söylerse sevinirim. Bendede aynı kart var hem karşılaştırma yapmış oluruz. Ben benimkinden biraz memnun değilim sizinkileri öğrenmek istedim.

Ben o markanın R9 290 Vapor-x OC edition modelini kullanıyorum. Bellirli bir sıcaklığa kadar tek fan çalışıyor. Yani boşta 30-35 derece. (Oda sıcaklığına bağlı.) Yükte ise 55'i geçtiğini görmedim. (3 fan çalışıyor ve fan tuning otomatik.) Fanları %100 performansa aldığımda 45 dereceyi geçmedi.

Az önce vapor ile ilgili yorumlara göz gezdirdim r9 290x Vapor'un soğutması gerçekten çok iyimiş herkez 60 derece altında olduğunu söylüyor sıcaklıkların. Ama benim şöyle bir sorunum var; Ekran kartını stabilite teste soktum 82 dereceyi gördü. Sonra kaygılandım kapağı çıkardım tekrar soktum en fazla 68 dereceyi gördü. Kasa kapağını açınca sıcaklıklar çok düşüyor. Neden böyle olduğunu anlayabilmiş değilim. Bugün egzoz fanlara iyi bir bakım yaptım tozunu aldım peçeteyle üfledim vs sıcaklıklar 5-6 derece daha düştü. Örneğin CS:GO'da 55 derece olurken 49-50 derece olmaya başladı. Ama bu değer kasanın kapağını açınca 45'e düşüyor. Neden olduğunu anlayabilmiş değilim. i5 4460 işlemcim dandik stok soğutucuyla 55 derecenin yukarısını görmedi daha.

Son düzenleme:
  • Kasanızın hava içi sürkülasyonunu kontrol edin.
  • Fanları nasıl bağladığınıza dikkat edin.

• Kasa içi kablolama yapın.
Katılıyorum. Kasa içi sürkülasyonu iyi olmadığından kaynaklanır. Kasanın önünde ki fanları içeriye hava verecek şekilde arka tarafında ki fanları ise dışarıya atacak şekilde ayarlamalısız. Detaylı bilgi zaten forumda açılmış konularda mevcut. Kasada ki fanlara yaptığınız gibi ekran kartının fanlarınada düzenli olarak detaylı bir temizlik yapın. İçini açabildiğiniz fanları ise mutlaka yağlamanızı tavsiye ederim. Kasanın içinde boşta duran kabloları bir yerde toplayın ve sabitleyin. Eğer kasanız küçük ise ki zannetmem o kart biraz uzun; kasanızı değiştirebilirsiniz.
Ben Corsair Carbide 400r kullanıyorum. Fazla ses çıkarmasın diye bütün fanları söktüm. Sadece ekran kartının ve sıvı soğutucunun ki açlışıyor. Ama hiç ısı sorunu yaşamadım Allah'a şükür. Tavsiye ederim.

Ben Sapphire R9 280x Tri-X OC Kullanıyorum (Overclock Yapmadım) Boşta 37-39 Derece
Yükse 50 - 69 gibi bir şey. Yüktekinden emin değilim ama boşta 37-39-44-48 derece olduğunu gördüm.
Anlam veremediğim bir sebepten dolayı 48 - 44 derece oluyor boştayken.
Bugün sabah saatlerinde baktığımda 37 - 39 dereceydi ama şimdi bakıyorum 48 derece.
Soğuması için bazen fanı %100 çalıştırıyorum :)

Sonradan gelen düzenleme : Arkadaşlar Kasam Silencio 650 Pure olduğu için üstünde kaydırmalı bir kapak var ek delikleri açıyor ben onu ses yapmasın diye kapatmıştım az önce açtım 40 derece stabil şu anda :)

2. Düzenleme : Fanları %100 yaptım 37'den aşağı inmiyor :D (37 olduktan sonra tekrar standart olan (%20)'e getirdim yine 37'de sabit :D)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı