Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ısınma sorunu

Ön fanları HDD yuvalarının arkasına değil de önüne monte etmeyi deneyin bir de.
c70-14.png
Önünü çıkartamadım o kadarını yapamıyorum, SSD kullandığım için onuda yapamıyorum, resim paylaşıyorum şuan nasıl en fazla bu kadar yapabildim. (Acemiyim bilgisayarcıya mı götürmeliyim?)

1 (1).jpg
1 (2).jpg
1 (3).jpg
1 (5).jpg
1 (6).jpg

@freddie_mercury düzeltmeye çalışmışsınız ancak yine de çok iyi olmamış açıkçası. Bu tarz kasalarda hava akışını sağlamak için "mükemmel" kablolama yapmak gerek. İstersen bilgisayarcıya götürebilirsin veya bundan daha iyisini yapmayı deneyebilirsin.

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla HDD yuvaları 2 tane. Hepsini kullanmadığını düşünüyorum, mümkünse kartın önünde bulunan yuvayı çıkart ve fanı öne tak. Daha sonra sıcaklıkları tekrar kontrol et. Hiç biri işe yaramazsa bilgisayarcıya götür, belki orada hallolur. Eğer buda işe yaramazsa :D kasayı değiştirmen çok daha iyi olur.

Bir de rica etsem Furmark testi yapar mısın karta ?

@freddie_mercury düzeltmeye çalışmışsınız ancak yine de çok iyi olmamış açıkçası. Bu tarz kasalarda hava akışını sağlamak için "mükemmel" kablolama yapmak gerek. İstersen bilgisayarcıya götürebilirsin veya bundan daha iyisini yapmayı deneyebilirsin.

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla HDD yuvaları 2 tane. Hepsini kullanmadığını düşünüyorum, mümkünse kartın önünde bulunan yuvayı çıkart ve fanı öne tak. Daha sonra sıcaklıkları tekrar kontrol et. Hiç biri işe yaramazsa bilgisayarcıya götür, belki orada hallolur. Eğer buda işe yaramazsa :D kasayı değiştirmen çok daha iyi olur.

Furmak testi şimdi yaptım ama bu program için ekran kartını gereksiz zorluyor demiyorlar mı? 3DMark testini de atıyorum.
Ekran Alıntısı.PNG

2.PNG

Dün gece uykum vardı bugün çıkartacağım(Deneyeceğim) onları da olmazsa bilgisayarcıya götürürüm.

Gigabyte modeli nasıldır 3 fanlı?
Gigabyte'ın fanlarından şikayet edenler var, biraz sesli çalışıyor diye. Bence sorun edilecek kadar değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1576397271891.png

Anlıyorum şimdi kartın önünde bulunan Corsair fanları öne takmayı deneyeceğim onun dışında FurMark test sonucu iyi mi kötü mü benim bilginiz var mı bu konuda?
82 derece RX 5700 XT için normal geldi bana, kötü sonuç değil ortalamaya bakarsak. Furmark kartı çok zorlayan bir test zaten.
Kasanın hava akışını iyileştirirseniz 4-5 derece düşüş olabilir.

Furmak testi şimdi yaptım ama bu program için ekran kartını gereksiz zorluyor demiyorlar mı? 3DMark testini de atıyorum.
Eki Görüntüle 473441
Eki Görüntüle 473442

Dün gece uykum vardı bugün çıkartacağım(Deneyeceğim) onları da olmazsa bilgisayarcıya götürürüm.
Hiçbir oyun Furmark testi kadar zorlamıyor diye biliyorum. Zaten 84 derece aşırı yüksek bir değer değil. İlk başta da dediğim gibi sorun kartta değil kasanın hava akışında. Daha iyi bir kasaya geçersen, sıcaklıklar 4-5 derece daha aşağıda olacaktır. Bütçen yoksa bu şekilde de kullanabilirsin. Şahsen ben ileride daha iyi bir kasaya geçmeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı