Sapphire RX 590 85 Derece Normal mi?

atscan

Kilopat
Sapphire RX 590 model ekran kartı kullanıyorum. Call of Duty Advanced Warfare oyununda 2K Ultra ayarlarda 75 FPS sabit oynuyorum fakat GPU sıcaklığı 80-85 arası gidip geliyor. Sizce bu değerler normal sayılabilir mi? Bu arada önceden bu kadar yüksek değildi fakat DDU ile ekran kartı sürücülerini sildim geri yükledim bu hale geldi. Fan hızını arttırdığım zaman sıcaklık 65 70 dereceye kadar düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal.

Bende de Sapphire RX480 var. Coşuyor yük altındayken.

Bazen diyorum MSI mı tercih etseydim zamanında diye ama fan sesi dışında yani soğutma dışında pek bir farkı yok. Hala da çalışıyor işte 3 sene oldu.

Allah Allah benimki de mi sıkıntılı acaba? 😆

Yük altındayken dediğim bazen oyunun en cafcaflı kısmında böyle yüksek derecede bir fan sesi geliyor böyle maksimum 5-6 dakika sürüyor. Eğer oyunun her sahnesi öyleyse de hiç o fan sesi gitmiyor.

İşte o esnada 80-85 allah ne verdiyse gidiyor. :D

Yıllardır böyle, alıştım artık. Sapphire markalara özel bir sorun diye biliyorum ben.

Peki arkadaşım sadece ekran kartı fanı önemli değil kasa içi nasıl Fanlar yeterlimi hava sürkülasyonu yerindemi kablolama bunlar çok önemli etken kasanın bulunduğu yer sağı solu açık mı malum havalarda sıcak ama o oyunda o değer normal değil şuraya Metro Exodus felan yazsan anlarımda bu değer normal değil kart yeni mi ?

Aynı kartı kullanıyorum fanları otomatik kullanırsanız kart fanları hızlandırmak konusunda biraz cimri davranıyor diyebilirim fakat buna rağmen sıcaklığınız fazla. Kasanız da ki hava akışını iyileştirirseniz biraz faydalı olur. Ek olarak da Kendiniz bir fan profili oluşturup kullanın daha rahat edersiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı