Sapphire RX 590 alınır mı?

RX 5600 XT'de de WattMan hatası var mıdır?
Bu nasıl soru? :D WattMan bildirimi hata değildir. Eğer sistemsel sıkıntı olursa WattMan ayarların sıfırlandığını bildirir, o kadar. Mesela az önce başıma geldi. RAM'in CAD değerlerini biraz agresif girmişim, crash yedi sistem. Yani sistemdeki herhangi bir parçadan kaynaklanabilir bu.
 
Alınmaz. Yazılımsal sorunları ayrı, coil whine denk gelmesi ayrı, wattman illeti ayrı sorun. Kendim satın aldım resmen cehennemi yaşadım kartı kullanırken ve iade ederken. GTX 1660 Super aldım çok rahatım şimdi. Ama siz illa bütçem RX590'a yetiyor diyorsanız MSI, ASUS, GIGABYTE tercih etmeye bakın. AMD tarafında sorunlar çoğunlukla Sapphire'de çıkıyor.

Ben wattman hatası yaşadığımda ''Sorun donanımsal çöp donanımlar kullanıp karta laf atma fanboy'' diyorlardı bana. Herhalde teknik servisin kartı test ettiği sistemde de çöp donanımlar var ki orda da hata vermiş ve arızalı olarak işlem görmüş. Kart kaynaklı sorunları diğer donanımlara itiyorlar. AMD işlemcilerde yakaladığı başarıyı ekran kartlarında yakalayamadı. Ekran kartlarını tam oturtsa rayına alınır, ama ne zaman stabil bir yazılım ve sorunsuz bir kart çıkartırlar bilinmez.
 
İmzandan gördüğüm kadarıyla Galax GeForce GTX1660 Super'a sahipsin. Ne kadara aldın, performansı hakkında neler söyleyebilirsin? En ucuz 1660 Super sanırım bu kart.
1606 TL'ye geldi. Ucuz ama bence idare eder bu kart. 1 Saat boyunca %100 yük altında maksimum 76 dereceyi gördü, en yüksek fan hızı 2500 RPM. Ama 2500 RPM'de olmasına rağmen gerçekten sessiz. RX590 Nitro 2000 RPM'yi geçtiği anda traktöre bağlıyordu. Aynı karttan @VGAMonitorluAdam 'da da var. Onun gördüğü maksimum sıcaklık ise 68 derece olmuş. Benim kasamın dandik olmasından kaynaklı bu sıcaklıkların biraz yüksek olması sanırım. 2500 RPM gibi bir değerde bile fanları sessiz. Performansı ise gayet iyi. Rainbow Six Siege, Watch Dogs gibi oyunlarda en yüksekte kasmadan oynuyorum. Şu PUBG ve GTA 5 insin onlarda da bakıcam performansına. Watch Dogs eski olmasına rağmen ağır bir oyun, üzerine bir de grafik ve gölge modu kurdum iyice ağır oldu ekran kartını ciddi anlamda zorluyor. Gönül isterdi ki GAMING X alalım ama ne yapalım paramız buna yetti şimdilik. Ama paranız yoksa alınır güzel bir kart. İyi hava akışına sahip bir kasanız varsa eğer 70 derecelerde geziniyor. OC edersiniz kartı birde mis gibi olur. OC edildiğinde 1600 Ti'ı bile geçiyor performansta. Dediğim gibi kasanızında hava akışı iyiyse OC ile beraber tahmini 73-74 dereceye çıkar diye düşünüyorum kart. Ama param olsa direk GAMING X alırdım.
 
Konusunu açtığınız kartı geçtiğimiz Kasım ayında satın alıp 2 kez iade etmeye uğraştım. Sonunda iade edip 1660 SUPER aldım. Tavsiye ederim. Hem yaza kadar demişsiniz, illa AMD kart alacaksanız da 5600XT fiyatlara o zamana kadar düşer. Nvidia/AMD dışında üretici firmalara bakmak lazım. Gerçekten pişman olduğum için veriyorum size bu öneriyi.
 
RX 590 yerine hem daha güncel hem de sorunsuz bir seri olan 1660 Super almanızı öneriyorum. Performans olarak da sizi asla üzmez.
 
Konusunu açtığınız kartı geçtiğimiz Kasım ayında satın alıp 2 kez iade etmeye uğraştım. Sonunda iade edip 1660 SUPER aldım. Tavsiye ederim. Hem yaza kadar demişsiniz, illa AMD kart alacaksanız da 5600XT fiyatlara o zamana kadar düşer. Nvidia/AMD dışında üretici firmalara bakmak lazım. Gerçekten pişman olduğum için veriyorum size bu öneriyi.
Bende 1660S yada Ti almaya karar verdim tek isteğim 1600 tl olması o zaman bütçem yetiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı