Sapphire RX 6800 XT nasıldır?

Sapphire 5700 XT Nitro+ Avrupa'da ödül almışken, Sapphire Pulse 5600 XT hem Linus hem de Hardware Unboxed tarafından beğenilmişken ve 5000 serisinde Sapphire kartların herhangi bir bilinen kronik sorunu yokken 6000 serisinde Sapphire için böyle konuşmak erken olmuş.
Sosyal'deki RX 5700 XT ve RX 570 konularını aratabilirsiniz. Kişisel tecrübeme dayanarak denk gelen sorun oranını söylüyorum. Tercih oranından dolayı sorun yaşayan da daha fazla tabii ki ama yine de oldukça sorun çıkartıyor. Henüz ASUS vs. kartlar ile o kadar konu açanı görmedim örneğin.

RX 6000 serisi için bir şey demiyorum kısaca. Sapphire ve AMD, genelde sorun çıkaran bir ikili diyorum daha çok.

Sapphire ile RX 570 ve 580 deneyiyim oldu Pulse modeliydi sanırım sıcaklıktan dolayı soğutucusunda kullanılan plastiğin eridiğine şahit olduktan sonra malzeme kalitesi olarak vasat diyorum artık. Daha sonra arkadaşıma 5600XT aldık yine Sapphire markaydı oyunlarda sürekli siyah ekranda donup kalıyordu bazen görüntü aygıtı yanıt vermeyi kesti gibi hatalar alıyorduk. Sonunda kartı iade ettirdim. Şu anda GTX 1660 Super ROG STRIX kullanıyor. En ufak sorun problem görmedik. Aksine kart bozuk herhalde hiç fan açmıyor diyorduk meğersem kart 55 dereceye kadar 0DB teknolojisi sayesinde hiç fan açmıyormuş. Bu saaatten sonra kimse bana Sapphire demesin ha belki ASUS MSI Gigabyte modellerinde RX 570- 580 - 5600 XT modelleri sorunsuz olabilir ona bir şey diyemem.

Sosyal'deki RX 5700 XT ve RX 570 konularını aratabilirsiniz. Kişisel tecrübeme dayanarak denk gelen sorun oranını söylüyorum. Tercih oranından dolayı sorun yaşayan da daha fazla tabii ki ama yine de oldukça sorun çıkartıyor. Henüz ASUS vs. kartlar ile o kadar konu açanı görmedim örneğin.

RX 6000 serisi için bir şey demiyorum kısaca. Sapphire ve AMD, genelde sorun çıkaran bir ikili diyorum daha çok.

RX 5700 XT modelindeki sorunlar neredeyse tüm modellerde aşağı yukarı aynıydı. Technopat'ı arayınca direkt "5700 XT" diye her başlıkta farklı modellerin sorunu çıkıyor karşımıza.

Mesela ASUS'la ilgili bunlar da vardı;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sapphire RX 570 kullanıyorum, sürüm ismini hatırlamıyorum ama son WHQL driverden 2 önceki driverde Zoom’dayken başka bir uygulama açınca Wattman hatası aldım. Ama başka sürümlerde hiç hatayla karşılaşmadım. Bence eskisi kadar kötü değil durum, biraz da şans faktörü etkili sanırım. Gönlünüz rahat olsun, çok uygun fiyata aşırı güçlü bir kart almışsınız. Sapphire etiketi olsa da o kart referans tasarımdır büyük ihtimalle, özel soğutmalı Sapphire’lere rastlamadım daha.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı