Sapphire RX580 ekran kartıyla BIOS'a giremiyorum

Daha fazla  
Meslek
Doktor
Sapphire RX580 Pulse 8 GB versiyonu ekran kartım var. Ben kartı aldığımdan beri bir türlü BIOS ekranına giremiyordum. Sorunun anakartımda olabileceğini düşünüyordum ama hem kuzenimin çok eski ekran kartını sistemime taktığımda hem de arkadaşımın RTX 2060 kartını taktığımda BIOS ekranının geldiğini gördüm. Benim kendi kartım takılı olduğunda Windows oturum açma ekranı gelene kadar Full siyah ekranda kalıyor hatta monitörümün görüntü geldiğini gösteren mavi ışığı bile yanmıyor. Yani ben ilk kez görüntüyü Windows oturum açma ekranında görüyorum. Ancak başka bir kartla denediğimde ise bilgisayarın anakart tanıtım ekranını BIOS'a giriş kısımlarını falan görebiliyorum. Bu sorun herhangi bir ayar kaynaklı mıdır yoksa kartta bir sorun mu var demektir? Yakın zamanda başka bir sorun nedeniyle kartımı servisine yollamıştım ancak bir problem yok deyip geri yollamışlardı. Bu bir sorun olsa o zaman fark etmezler miydi?

Farklı kablo ile deneme imkanınız varsa dener misiniz? Yani DP ile monitöre görüntü aktarıyorsanız HDMI kablosu deneyin gibi.
Durumun kablo ile alakası olacağını sanmıyorum fakat ummadık taş baş yarar derler. Çok garip ve tecrübemin olmadığı bir konu. Biraz daha tecrübeli veya bilgili kişilerin bakması lazım.
@Recep Baltaş @Murat5038

Durumun kablo ile alakası olacağını sanmıyorum fakat ummadık taş baş yarar derler. Çok garip ve tecrübemin olmadığı bir konu. Biraz daha tecrübeli veya bilgili kişilerin bakması lazım.
@Recep Baltaş @Murat5038
Evet ben de öyle sanıyordum ki başıma benzeri sorun gelene kadar. Intel işlemcimi AMD ile değiştirdim ve DP kablosu ile görüntü alıyordum. Sistem açılmasına rağmen bir türlü BIOS'a giremiyordum. Arkadaşın dediği gibi sanki monitörün sistemle ilişiği kesiliyor, Windows açılınca kendine geliyordu. HDMI ile deneyince BIOS'a girebilmeye başladım. Sebebini ben de bilmiyorum ama şuan durum hala böyle. DP kablosu ile BIOS'da görüntü alamıyorum, HDMI ile alabiliyorum.

Evet ben de öyle sanıyordum ki başıma benzeri sorun gelene kadar. Intel işlemcimi AMD ile değiştirdim ve DP kablosu ile görüntü alıyordum. Sistem açılmasına rağmen bir türlü BIOS'a giremiyordum. Arkadaşın dediği gibi sanki monitörün sistemle ilişiği kesiliyor, Windows açılınca kendine geliyordu. HDMI ile deneyince BIOS'a girebilmeye başladım. Sebebini ben de bilmiyorum ama şuan durum hala böyle. DP kablosu ile BIOS'da görüntü alamıyorum, HDMI ile alabiliyorum.
Nedense hiç şaşırmadım :D Bazen açıklayamadığımız bir sürü garip olaylar yaşayabiliyoruz :D

Arkadaşlar maalesef sorun kablo vs. değil. Benim ekran kartını arkadaşımın sistemine takınca onun bilgisayarda da BIOS gelmiyor. Ben onun kartı benim sisteme takınca bende BIOS geliyor. Tamamen kart kaynaklı bir durum ama bu bir bozukluk mu yoksa ayarı falan olan bir şey mi onu öğrenmek istiyorum sadece.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı