Daha fazla
- Meslek
- Makine Müh.
Sonuç olarak ben çok satıyor demedim böyle bir iddiada da bulunmuyorum. Bu yüzden kanıt göremezsiniz ama sizin artık 2.postta bir kanıt sunmanız gerekiyor gibi.Peki bana kanıtını sunabilir misin? Asya pazarında etkisi çok yok. ASRock, MSI, ASUS, PowerColor, XFX, Yeston, Colorful gibi daha birçok firma var iken öyle pazar payının çok olmadığını bilin isterim. Ek olarak AMD'nin en popüler üreticisi olduğunu zaten biliyoruz, ancak en köklü satıcı değil ve satış olmadığını iyice araştırırsan çok rahat görebilirsin.
Satım yaptığı ülkeler belli dediğiniz cümleye ithafen yazdım ben. Neredeyse dünyada ki bütün ülkelerde satış ağı var diyorum. Bu çok sattığı anlamına gelmez. Ama siz satış yaptığı belirli ülkeler var diyorsunuz. Dünyanın her yerine göndermiş yani ürettiği donanımı. Satar veya satmaz. Bununla ilgili net bir veri yok. Ama bir dönem bilgisayar toplamak istediğimde ne Amerika ne Avrupa da bir tane stok bulamamıştım. Bu da bana satılmıyor cümlesini gerçeklikten uzak kılıyor.
Şu da olabilir. Sapphire çok çalışanlı bir firma değil. Sapphire 1 milyon üretip 1 milyon satmıştır. MSI, ASUS gibi "köklü" firmalar 5 milyon üretmiş 2 milyon satmıştır. Satış başarısını nasıl ölçeceğiz bu durumda? Biri %100 satış yapmış diğeri %40. Örnek olarak söyledim sadece. Çoğu firmalarda gizli olan bilgiler elimizde yokken bu tarz cümleler bence iyi durmuyor.