Sat komandoları

BeritKaan

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Merhaba, bu yazımda sizlere 1963 yılında, amerikan deniz komandolarının desteği ile kurulan. Türkiye'nin ilk ve tek deniz komando birliğinden bahsedeceğim. 1963 yılında ilk ismi sak, (sualtı komando) ismine sahipti. İlerleyen yıllarda ise günümüzdeki sualtı taarruz ismini aldı. Türk deniz kuvvetlerine bağlı bu birliğe girebilmek için deniz subayı, ya da deniz astsubayı olmanız gerekmekte.

Moto: Her zaman, her yerde!

Operasyonel yönlülük:
Doğrudan eylem.
Sabotaj.
Sinsi taarruz.
Özel keşif.
Askeri destek.

Önemli olaylar ve savaşları:
Kardaş krizi.
Kıbrıs harekatı.
Lucky-s operasyonu.
Fırat kalkanı, zeytin dalı harekatları.

Ünlü isimler: Namık ekin, Ali türkşen.

2015'teki bilgilere göre, ortalama 50 haftalık, 44 farklı dalda eğitime tabii tutuluyorlar. Fiziki ve mental zorluklara karşı hazırlanan kursiyerler. Kursu tamamladıklarında birkaç önemli beceri elde ediyorlar: Halo, haho atlayışları, yüksek seviye kara kondisyon, savaş yüzücülüğü, gemi zaptı ve müsadere harekâtı. Kullanılan ekipmanlar bilinmiyor.

Sat komando 2.jpg

sat-komandolari_710013.jpg

Diğer ilgili konular;

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim babam sat komandosuydu, çok daha zorlu şeyler olduğundan bahseder. Eğitim sırasında canlı kurbağa, fare, yılan yemek gibi. Veya bacağa taş bağlayıp denizde koşmak gibi.

Benim babam sat komandosuydu, çok daha zorlu şeyler olduğundan bahseder. Eğitim sırasında canlı kurbağa, fare, yılan yemek gibi. Veya bacağa taş bağlayıp denizde koşmak gibi.
Evet o eğitimleri duydum ancak, dünya çapında deniz komando birliklerinde söyledikleriniz standart iğrendirme eğitimi olarak geçiyor. Danimarka'daki komandoları ahtapotların arasına attıklarını duymuştum.

Ünlü isimler: Namık Ekin.
İzlemeyen varsa izlesin, süper yayındı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı