SATA 2 Destekli Anakarta Samsung 850 Pro SSD Takmak

Oziii Kadir

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2015
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben SSD disk almaya karar verdim. Fakat anakartım H61 yongası ve SATA 2 aktarım hızına sahip olduğu için şüpheleniyorum. Yeni anakart alayım diyorum, LGA 1155 SATA 3 anakart bulunmuyor. SSD için SATA 3 lazım dediler. Kafam karıştı sizce ne yapmalıyım?
  • Alacağım SSD: Samsung 850 Pro 256 GB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ler geriye dönük olarak uyumludurlar. Yani anakart değiştirmenize gerek yok,SATA 1 anakartta bile kullanabilirsiniz. Sadece hızlarınız SATA 3 kadar yüksek olmaz o kadar. Ancak SATA 2 de olsa alın,kullanın, göreceksiniz millete tavsiye edeceksiniz :) Çünkü SSD'nin farkı yüksek hızlı erişim süreleridir.
 
SSD'ler eskiye dönükdür merak etmeyin. IDE'ye kadar değil tabi. Siz istediğiniz SSD'yi alın çalışır. Ama PRO yerine EVO almanız daha iyi olucakdır. Sata 2 de EVO'nun performansı da PRO'nun performansı da aynı olucakdır.
 
Sonuçta yeni bir teknoloji uyar ama dedikleri gibi Sata 3 performansı bekleyemezsin ama genede normal mekanik disklere göre performansın daha yüksek olur
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı